Τραγική υπόθεση: Έσπρωξε στην αυτοκτονία τον φίλο της και το “έπαιζε” θλιμμένη φιλενάδα- Κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών

Τραγική υπόθεση: Έσπρωξε στην αυτοκτονία τον φίλο της και το “έπαιζε” θλιμμένη φιλενάδα- Κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών

Ένοχη για την αυτοκτονία του 18χρονου φίλου της κρίθηκε η 20χρονη Michelle Carter, η οποία στην ουσία «πίεσε» τον Conrad Roy να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα και δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον μεταπείσει ή έστω να καλέσει την αστυνομία αν και μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο τις τελευταίες του στιγμές.

Ο 18χρονος κλείστηκε στην καμπίνα του φορτηγού του και εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα.

Όπως προέκυψε κατά τη δικαστική εξέταση της υπόθεσης η  Michelle Carter ήταν σε επικοινωνία μαζί του και του έστελνε μηνύματα ενθάρρυνσης για να αυτοκτονήσει. Όταν μάλιστα εκείνος αφού εισέπνευσε αρκετό μονοξείδιο, φοβήθηκε και πετάχτηκε έξω από το φορτηγό εκείνη του έγραψε «Μπες πάλι μέσα». Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του την επόμενη μέρα.

Ενώ σε προηγούμενα μηνύματα της του έγραφε: «Νόμιζα ότι το θέλεις… Ο καιρός ήρθε και είσαι έτοιμος…απλά κάν’ το μωρό μου»

Η ίδια εξομολογήθηκε σε μια φίλη της πως ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Roy την ώρα που έβαζε τέλος στη ζωή του. Τον βοήθησα να το κάνει και του είπα ότι ήταν εντάξει…θα μπορούσα να τον σταματήσω ή να έχω καλέσει την αστυνομία, αλλά δεν το έκανα. Ο θάνατος του ήταν λάθος μου. Ειλικρινά θα μπορούσα να το έχω σταματήσει. Εγώ ήμουν που ήταν σε διαρκή επικοινωνία και βγήκε από το φορτηγό γιατί φοβήθηκε και του είπα να ξαναμπει μέσα γιατί ήξερα ότι θα το έκανε ξανά και ξανά και δεν θα μπορούσα να τον βλέπω να ζει έτσι».

Η Carter, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση πίεσε τον Roy στην αυτοκτονία με΄σω ενός άρρωστου παιχνιδιού που το σχεδίασε έτσι ώστε να κερδίσει τη συμπάθεια όλων των φίλων παίζοντας τον ρόλο της «θλιμμένης φιλενάδας».

Η 20χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μέχρι την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης στις 3 Αυγούστου. Κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: topontiki.gr