Διπλή επίθεση στο Λονδίνο – Δύο νεκροί – Φωτογραφίες σοκ

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο – Δύο νεκροί – Φωτογραφίες σοκ

Δύο άτομα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από δώδεκα τραυματίστηκαν σήμερα, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα στο Λονδίνο, έξω το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «φάσεις» με έναν άνδρα να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ και κατόπιν να επιτίθεται με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για να πέσει τελικά αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικών.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Δύο νεκροί - Φωτογραφίες σοκ

Κάποια τοπικά μέσα ωστόσο κάνουν λόγο για δύο, ή και περισσότερους δράστες που έφεραν εις πέρας τα διαφορετικά σκέλη της επίθεσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο Διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας BJ Harrington απέφυγε να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών της διπλής επίθεσης, κάνοντας λόγο απλώς για αρκετούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί. Επίσης δεν διευκρίνισε εάν στην επίθεση εμπλέκεται ένας δράστης ή δύο.

Τι γνωρίζουμε για την επίθεση εναντίον φρουρού του κοινοβουλίου
Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Δύο νεκροί - Φωτογραφίες σοκ
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και (κατ’ άλλες πηγές) σκοτώνοντάς τον. Ο δράστης είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40, μεταδίδει η Daily Mail.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ανέστειλε τις εργασίες της και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε από την αστυνομία και είναι ασφαλής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για το London Eye το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Δύο νεκροί - Φωτογραφίες σοκ

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση συμπίπτει με την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας.

Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες στο δεύτερο επεισόδιο στη γέφυρα
Μία γυναίκα σκοτώθηκε στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, όταν το αυτοκίνητο σάρωσε τους πεζούς στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο Press Association, επικαλούμενο έναν γιατρό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό σήμερα ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Δύο νεκροί - Φωτογραφίες σοκΤέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο. Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Δύο νεκροί - Φωτογραφίες σοκΠηγή:protothema.gr