ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους και δημόσιο (απόφαση)

ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους και δημόσιο (απόφαση)

Εκδόθηκε η απόφαση για την έναρξη του προγράμματος που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ για τις 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 55 εως 67 ετών στο δημόσιο και τους δήμους της χώρας.

Σκοπός του προγράμματος που θα προκηρύξεις ο ΟΑΕΔ είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67  ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς  και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορ-φώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπε-ριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επι-χείρηση εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μηνου απασχόλησης.

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του Δημόσιου τομέα, και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

Δείτε όλη την απόφαση εδώ
Πηγή: dikaiologitika.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ