Συναγερμός: Στην κατάψυξη από σήμερα η Ελλάδα!

Συναγερμός: Στην κατάψυξη από σήμερα η Ελλάδα!

Ντυμένη στα λευκά θα αποχαιρετήσει η Ελλάδα το 2016! Πολικό ψύχος, θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν ακόμη και με ένταση πάνω από 9 μποφόρ, αλλά και χιόνι ως τις παραλίες και το κέντρο της Αττικής προβλέπει η ΕΜΥ.

Ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να χαλάει, ενώ από το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) , όπου κάνει λόγο «Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» , ενώ και ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε:«Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου».

Αλυσίδες στην Εθνική αλλά και στην Αττική

Εν τω μεταξύ λόγω χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, γίνεται πλέον μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία. Η περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να ανακαλέσει όλες τις άδειες που είχαν οι εργαζόμενοι για τις γιορτές, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

Σε ότι αφορά στα οδικά δίκτυα εκτός Αττικής όποιοι θέλουν να κινηθούν προς τον βόρειο άξονα στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χιόνι στις περιοχές της Μαλακάσας, του Κάστρου, του Μαρτίνου, αλλά και στη Στυλίδα. Όσοι επιλέξουν την παλιά εθνική οδό προς Θήβα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν χιόνι στο δρόμο από τα Βίλια και ύστερα, ενώ χιόνι θα υπάρχει στο δρόμο και από Λαμία προς Δομοκό.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το Σάββατο και ύστερα, όμως το κρύο δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ