Μυστικοί αστυνομικοί θα κάνουν τους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς για να πιάσουν όσους προκαλούν φθορές!

Μυστικοί αστυνομικοί θα κάνουν τους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς για να πιάσουν όσους προκαλούν φθορές!

Δρομολόγια ξεκινούν αστυνομικοί με πολιτικά, αφού θα κάνουν τους επιβάτες σε λεωφορεία, τρόλεϊ, συρμούς Μετρό και ΗΣΑΠ προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες των επιθέσεων στα Μέσα Μεταφοράς.

Οι μυστικοί αστυνομικοί θα λειτουργούν συνδυαστικά με μοτοσυκλετιστές της ίδιας υπηρεσίας. Το σχέδιο αστυνομικής δράσης αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα με κυρίαρχη στόχευση τις συλλήψεις δραστών τέτοιων καταστροφών, οι οποίες σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη συνέχιση αυτού του μπαράζ βανδαλισμών.

Το προηγούμενο σχέδιο απέτυχε λόγω κοπάνας
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να πιάσει του δράστες των καταστροφών. Το προηγούμενο σχέδιο για την αποτροπή επιθέσεων στα Μέσα Μεταφοράς απέτυχε καθώς οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχο, έκαναν κοπάνες!

Αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν. Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τις θέσεις τους, και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.
Πηγή:iefimerida.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ