Το ζευγάρι που συγκλονίζει: Το άρρωστο μωρό τους θα γεννηθεί για να γίνει δωρητής οργάνων

Το ζευγάρι που συγκλονίζει: Το άρρωστο μωρό τους θα γεννηθεί για να γίνει δωρητής οργάνων

Η Κέρι Γιανγκ από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ ήταν έγκυος δεκαεννέα εβδομάδων την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο για ένα check-up ρουτίνας. Και μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, ανέβασε στο Facebook την εικόνα ενός υπερηχογραφήματος. «Αυτή είναι η τέλεια καρδιά της κόρης μας», έγραψε. «Έχει τέλεια πόδια και τέλεια χέρια. Έχει τέλεια νεφρά, τέλειους πνεύμονες και τέλειο συκώτι.»

Με το υπερηχογράφημα έγινε, όμως, επίσης σαφές ότι η κορυφή του κεφαλιού του εμβρύου (ο θόλος του κρανίου) έλειπε και το κοριτσάκι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Η κυρία Γιανγκ, ωστόσο, αποφάσισε να μην διακόψει την εγκυμοσύνη της αλλά να γεννήσει το μωρό και να δοθούν τα όργανά του ώστε να σωθούν οι ζωές άλλων παιδιών.

Το υπερηχογράφημα αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι πάσχει από ανεγκεφαλία

Η Κέρι και ο σύζυγός της Ρόις ονόμασαν το παιδί Εύα. «Για τις επόμενες 20 εβδομάδες, θα τη νιώθω να κλωτσάει, να έχει λόξιγκα και θα μπορούμε να ακούμε τον τέλειο χτύπο της καρδιάς της, όλοι όμως γνωρίζουν ότι θα ζήσει μόνο λίγες ώρες, αφότου γεννηθεί», έγραψε. Ήταν η πρώτη από μια σειρά αναρτήσεων στις οποίες επρόκειτο στη συνέχεια να καταγράψει την εξαιρετικά δύσκολη θέση τους, κερδίζοντας αμέσως τη συμπάθεια ενός μεγάλου κοινού που άρχισε να την ακολουθεί, να της συμπαραστέκεται και να μοιράζεται τις σκέψεις της.

Καθώς συνεχιζόταν η εγκυμοσύνη της, η τριαντάχρονη κυρία Γιανγκ άρχισε να μιλάει για τους φόβους που την είχαν κυριεύσει από τη στιγμή που έμαθε ότι το παιδί της είχε ανεγκεφαλία, μια κατάσταση που εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών του κρανίου. Αν και είναι κατά των αμβλώσεων, «ειλικρινά δεν είχαμε ακούσει καν την είδηση… αμέσως σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε την εγκυμοσύνη», παραδέχτηκε.

Το ζευγάρι που συγκλονίζει: Το άρρωστο μωρό τους θα γεννηθεί για να γίνει δωρητής οργάνων

Ψάχνοντας να βρει μια διέξοδο, είπε ακόμη ότι ένιωσε «ανακουφισμένη», όταν ο γιατρός της τής δήλωσε αρχικά ότι ίσως δεν θα ήταν καν δυνατό να δωρίσουν τα όργανά της κόρης τους.

«Στο μυαλό μας “έτρεχαν” απαίσιες σκέψεις αλλά κάναμε μια συμφωνία μεταξύ μας. Θα ήταν ένα διάστημα χωρίς κριτική, θα μπορούσαμε να λέμε ό,τι σκεφτόμασταν χωρίς συνέπειες. Και αυτό κάναμε. Τα πάντα, από το “σίγουρα δεν υπάρχει Θεός” μέχρι “θα ξοδέψουμε όλα αυτά τα χρήματα για την προγεννητική φροντίδα και τον τοκετό και το μωρό δεν θα έρθει στο σπίτι;”»

Ένα βράδυ, όμως, γράφουν οι Times του Λονδίνου, ένας φίλος της Κέρι τής έστειλε ένα περιοδικό με τη συνέντευξη μιας γυναίκας που είχε βρεθεί ακριβώς στην ίδια κατάσταση.

Η Άμπι Αχέρν, επίσης από την Οκλαχόμα, κυοφόρησε ένα έμβρυο που είχε διαγνωστεί με την ίδια κατάσταση και συνέχισε την εγκυμοσύνη, έτσι ώστε το μωρό της να γίνει δωρητής οργάνων. «Έζησε 14 όμορφες και απίστευτες ώρες και 58 λεπτά», δήλωσε η κα Αχέρν, «Πέρασε ολόκληρη τη ζωή της γεμάτη αγάπη, χαρά και ειρήνη. Δεν υπήρχε θλίψη ακόμα και όταν πέθανε.»

Ωστόσο, περιέγραψε επίσης τα «κύματα θλίψης» που ακολούθησαν, στη διάρκεια των οποίων οι φίλοι και η οικογένεια «απλά δεν ήξεραν τι να πουν».

Η Κέρι Γιανγκ έγραψε ότι ο μαιευτήρας που την είχε ξεγεννήσει στο πρώτο της παιδί, τής είπε ότι αυτό θα ήταν «το πιο ανιδιοτελές πράγμα που θα είχα κάνει ποτέ». Από την άλλη πλευρά, ο σύζυγός της, δημοσιογράφος στο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, σε δική του ανάρτηση αποκάλυψε ότι κάθε κλωτσιά που ένιωθε στην κοιλιά της η Κέρι τού υπενθύμιζε ότι «κυοφορούσε ένα μωρό που επρόκειτο να πεθάνει».

Ο Ρόις τη στηρίζει. Και τη θαυμάζει απεριόριστα. «Είναι σκληρή. Είναι γενναία. Είναι απίστευτη. Είναι αξιοσημείωτη. Είναι φτιαγμένη από ένα ύφασμα αλλιώτικο, που συνδυάζει εξυπνάδα, ομορφιά, θάρρος, ανοησία, χαρακτήρα και ακεραιότητα, μία εντυπωσιακή γυναίκα. Και οπωσδήποτε, είναι η γυναίκα μου. Όχι ότι χρειαζόταν μια τέτοια φοβερή κατάσταση για να τα δω όλα τα χαρίσματά της, αλλά αυτό που έγινε με έκανε να θέλω να τα πω όλα αυτά σε όλο τον κόσμο», γράφει στο τελευταίο του ποστ.

Το ζευγάρι μίλησε και με τον πάστορα της εκκλησίας τους, ο οποίος ρώτησε τον Ρόις Γιάνγκ πόσες ζωές είχε σώσει στη ζωή του. «Καμιά», παραδέχτηκε ο Γιανγκ και ο πάστορας του απάντησε: «Στη ζωή της η κόρη σας, μέσα σε μόλις 24 ώρες θα μπορούσε να σώσει 50 ζωές. Πρόκειται να είναι ένα τρομερά πολυάσχολο κορίτσι».

Τώρα η Κέρι και ο Ρόις περιμένουν να γραφεί το τέλος αυτής της συνταρακτικής ιστορίας.
Πηγή:protagon.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ