Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ – Δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά ο Μελισσανίδης

Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ – Δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά ο Μελισσανίδης

Νέο ενδιαφέρον δίνουν οι πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού ο πλειοδότης με την δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά, η εταιρεία δηλαδή Vegata, είναι συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσο περνούν οι ώρες -και με τις εξελίξεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης να είναι καταιγιστικές- αποκαλύπτονται νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του ΔΟΛ από τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εφοπλιστής με προσφορά στα 22.892.600 ευρώ κατάφερε να πάρει στα χέρια του το ιστορικό συγκρότημα του ΔΟΛ, ωστόσο το καινούριο στοιχείο της υπόθεσης αφορά στον δεύτερο πλειοδότη, για τον οποίο γνωρίζαμε πως ήταν η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21.000.000 ευρώ.

Αναφέραμε νωρίτερα πως πληροφορίες του newsit.gr έλεγαν πως στην συγκεκριμένη εταιρεία που κατέθεσε την δεύτερη υψηλότερη προσφορά συμμετέχουν και έλληνες επιχειρηματίες και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, με την “κόντρα” των δύο ανδρών να μεταφέρεται από τα… ποδοσφαιρικά γήπεδα στον χώρο της Ενημέρωσης.

Το χρονικό της εξαγοράς
Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 31.05.2017, ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: Μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA (που όπως προαναφέραμε είναι συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη) με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τυπικά η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει επισήμως γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ όλο το τελευταιο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκείνος που φαινόταν να είναι το φαβορί για την απόκτηση του ΔΟΛ, τελικά, με την προσφορά που έκανε φάνηκε σα να μην θέλει διακαώς να αποκτήσει το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.

Εκτός όμως από τις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο πλειοδότης αποκτά το 50% της IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, το 41,22% του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ, αλλά και το 21,11% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA).

Πηγή: newsit.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ