Κάνε μανικιούρ μόνη σου-10 τιπς για αποτέλεσμα σαν ειδικού!

Κάνε μανικιούρ μόνη σου-10 τιπς για αποτέλεσμα σαν ειδικού!

Τα τελευταία χρόνια η περιποίηση των νυχιών τόσο στα χέρια, όσο και στα πόδια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει δίνεται καθημερινά μια μάχη στα ινστιτούτα ομορφιάς για ένα και μόνο πολυπόθητο ραντεβού, αφού χιλιάδες είναι οι γυναίκες που σπεύδουν να ανανεωθούν.

Επειδή όμως τα καλοφτιαγμένα νύχια συμβολίζουν και την υγεία, τη νεότητα, καλό θα ήταν να εφαρμόζεις μια ρουτίνα περιποίησης τους και στο σπίτι.

Ανησυχείς πως δεν θα είσαι το ίδιο αποτελεσματική όπως μια επαγγελματίας nail artist;

Σου δίνουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό με 10 facts που πρέπει να γνωρίζεις:

Για το κόψιμο των νυχιών χρησιμοποίησε πάντοτε κατάλληλα και αποστειρωμένα εργαλεία και φρόντισε η φορά να είναι κάθετη στην επιμήκη επιφάνεια τους.

Πριν βάψεις τα νύχια σου η βάση είναι απαραίτητη και δεν το διαπραγματευόμαστε! Γιατί η βάση προστατεύει από τις φθορές και αναδεικνύει περισσότερο το χρώμα του μανό.

Προκειμένου να μην ξεφύγεις από τα όρια των νυχιών με το χρώμα, μπορείς να εφαρμόσεις περιμετρικά τους και με τη βοήθεια μιας μπατονέτας λίγη ποσότητα βαζελίνης, που θα λειτουργήσει σαν «φράγμα», ενώ ενυδατώνει σε βάθος και το δέρμα.

Για τους λεκέδες και τα πιθανά πασαλείμματα μπορείς να εμποτίσεις μια μπατονέτα σε λίγο ασετόν ή να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό πινέλο χειλιών.

Απέφυγε τις φυσαλίδες που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή του βερνικιού, ακολουθώντας μια μόνο κίνηση, για παράδειγμα μόνο προς τα μπροστά. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά τέλειο!

Απαλλάξου από τις πληγές που προκύπτουν όταν κόβεις τις παρανυχίδες και τα πετσάκια και κάνε το όπως οι επαγγελματίες nail artists. Μούλιασε δηλαδή τα δάχτυλα σου σε χλιαρό νερό κι έπειτα, σπρώξε τα πετσάκια προς τα πίσω, χωρίς να τα τραβάς απότομα. Αφαίρεσε τα με τσιμπιδάκι προσεκτικά.

Φύλαξε τα μανό σου στο ψυγείο και πριν από κάθε επόμενη χρήση τους, κούνησε τα μέσα στις παλάμες σου.

Το στέγνωμα των νυχιών πρέπει να γίνεται φυσικά και όχι να εκθέτεις για παράδειγμα τα βαμμένα νύχια σου σε αέρα ή να φυσάς με το πιστολάκι.

Το ζεστό νερό είναι εχθρός του μανικιούρ και του πεντικιούρ. Απέφυγε το τις πρώτες ώρες.

Ιδανικότερη επιλογή για υγιή και γερά νύχια, είναι το ασετόν με βιταμίνες.

Πηγή: bovary.gr