Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν αλλάζεις συχνά εσώρουχο

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν αλλάζεις συχνά εσώρουχο

Ήταν από τα πράγματα που σου έλεγε συνέχεια η μαμά σου και είναι *πιθανώς* η συμβουλή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ- να αλλάζεις κάθε μέρα εσώρουχο, και δύο φορές αν χρειαστεί. Καλά τα έλεγε η μαμά σου, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες κάποια στιγμή φορέσαμε το ίδιο εσώρουχο δύο συνεχόμενες μέρες γιατί βαρεθήκαμε να αλλάξουμε ή γιατί ήμασταν πολύ κουρασμένες.

Αν όμως είναι κάτι που κάνεις συχνά και για περισσότερες από δύο μέρες συνεχόμενα, τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί αυτή σου η συνήθεια ενδέχεται να σου προκαλέσει προβλήματα.

Θα σε πιάσει φαγούρα
Τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο ύφασμα του εσωρούχου μεταφέρονται στην επιδερμίδα της ευαίσθητης περιοχής σου με αποτέλεσμα να νιώθεις την ανάγκη να ξύσεις, σαν τρελή, το σημείο εκείνο. Μην το κάνεις γιατί μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμούς.

Μπορεί να ερεθιστεί η περιοχή
Εκτός από την ενοχλητική φαγούρα, τα βακτήρια προκαλούν και ερεθισμούς/ κοκκινίλες, αν μάλιστα ξύσεις έντονα την ευαίσθητη περιοχή τότε οι πιθανότητες να καταλήξεις με ερεθισμένο δέρμα είναι πολλές. Για αυτό καλό είναι να πλυθείς με ειδικό σαπούνι και να αλλάξεις αμέσως εσώρουχο.

Μπορεί να κολλήσεις μύκητες
Οι μύκητες καραδοκούν και αν έχεις κολλήσει έστω και μια φορά παλιότερα, τότε είναι πολύ πιθανό να σε ενοχλήσουν ξανά, ειδικά αν συνηθίζεις να μην αλλάζεις εσώρουχό μετά το γυμναστήριο. Τα υγρά εσώρουχα (όπως και τα μαγιό) ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηρίων για αυτό καλό είναι να τα αλλάζεις αμέσως μετά τις γυμναστικές σου επιδείξεις.

Είσαι πιο ευαίσθητη στην ουρολοίμωξη
Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του εσωρούχου σου δεν αργούν να προκαλέσουν λοίμωξη στο ουροποιητικό σου σύστημα, μάλιστα αν είχες κολλήσει και στο παρελθόν ουρολοίμωξη οι πιθανότητες να υποφέρεις πάλι είναι αρκετές. Ξέρεις πια τι πρέπει να κάνεις- τοπικό πλύσιμο (αν βαριέσαι να κάνεις ντους) και να φορέσεις καθαρό εσώρουχο.

Πηγή: ladylike.gr