Τα λάθη που κάνετε στο ξύρισμα και δεν το ξέρετε!

Τα λάθη που κάνετε στο ξύρισμα και δεν το ξέρετε!

Τι κάνετε και δεν το ξέρετε; 

1. Ξυρίζετε τα πόδια σας αμέσως μόλις μπείτε στο ντουζ

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε μετά από 15 λεπτά για να ανοίξουν οι πόροι και να είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Προσοχή όμως, αν αργήσετε πολύ το δέρμα σας θα μουλιάσει και το ξύρισμα θα δυσκολέψει!

2. Ξυρίζετε τα πόδια σας νωρίς το πρωί

Όσο κι αν σας ακουστεί περίεργο, το ξύρισμα το βράδυ θα αφήσει τα πόδια σας πιο απαλά!

3. Χρησιμοποιείτε σκέτο νερό

Μπορεί να βιάζεστε, αλλά το «στεγνό» ξύρισμα ή μια πλάκα σαπουνιού απαγορεύονται δια ροπάλου. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλοί αφροί ξυρίσματος για τα πόδια, που μπορείτε να προμηθευτείτε, και το ξυραφάκι θα γλιστράει με ευκολία στα πόδια σας χωρίς ανεπιθύμητα κοψίματα. Στη χειρότερη, ακόμη και το μαλακτικό μαλλιών κάνει δουλειά.

4. Χρησιμοποιείτε φθηνά ξυραφάκια μονής λεπίδας

Δε θα χαλάσει κι ο κόσμος για μια στο τόσο, αλλά για καθημερινή χρήση καλύτερα να επενδύσετε σε ένα πιο ακριβό -και αποτελεσματικό- ξυραφάκι με 4 ή με 5 λεπίδες. Το δέρμα μένει πιο απαλό και μπορούν να φθάσουν δύσκολα σημεία όπως τα γόνατα και οι αστράγαλοί σας.

5. Δεν αλλάζετε αρκετά συχνά την κεφαλή από το ξυραφάκι σας
Ακόμη κι αν επενδύσατε σε ένα καλύτερο ξυραφάκι, δε θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα αν δεν αλλάζετε την κεφαλή του στα πρώτα σημάδια φθοράς (συνήθως μετά από 10 ξυρίσματα). Οι παλιές λεπίδες όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες και είναι γεμάτες βακτήρια που παγιδεύονται στους πόρους του δέρματός σας.

6. Ξεκινάτε με φορά προς τα πάνω και μετά προς τα κάτω

Στο πρώτο πέρασμα, ξυρίστε κατά τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες των ποδιών σας (δηλαδή προς τα κάτω) και για όσες γυναίκες έχουν ευαίσθητο δέρμα, μην ξυρίσετε καθόλου προς την αντίθετη φορά.

7. Δε φροντίζετε τα κοψίματα και τις ουλές από το ξύρισμα

Το ξύρισμα προς την αντίθετη φορά από αυτή που μεγαλώνει η τρίχα είναι μεν πιο αποτελεσματικό, όμως έχει ως αποτέλεσμα κάποιες τριχούλες να γυρίζουν προς τα μέσα ή να προκαλούνται ερεθισμοί στο δέρμα και με λίγη… ατυχία θα έχετε γεμίσει σημάδια και ουλές πριν καν το καταλάβετε! Για να το αποφύγετε αυτό κάντε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα. Όσο για τους εpεθισμούς, βάλτε μια ζεστή κομπρέσα στην περιοχή και πάντα να χρησιμοποιείτε λοσιόν μετά το ξύρισμα!

8. Ξυρίζεστε με το ξυραφάκι του συντρόφου σας

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως το ξυραφάκι του συντρόφου τους είναι πιο αποτελεσματικό. Λάθος!

Πηγή: ediva.gr