Εύκολος τρόπος για να κάνετε αποτρίχωση στις μασχάλες

Εύκολος τρόπος για να κάνετε αποτρίχωση στις μασχάλες

Πριν χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα για να απαλλαγείτε από τις τρίχες στις μασχάλες, φροντίστε να τα δοκιμάσετε. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε κάποια άσχημη αλλεργική αντίδραση.

Όταν πρόκειται για την εμφάνισή σας, πολλά εξαρτώνται από τον καθρέφτη που χρησιμοποιείτε για να κοιτάζεστε· από τον χρόνο και τον τόπο που ζείτε· και, το πιο σημαντικό, από τις τάσεις της μόδας που σας περιβάλλουν. Έτσι, οι τρίχες στις μασχάλες μπορεί να είναι είτε κάτι ασήμαντο είτε ένα μεγάλο πρόβλημα από το οποίο πρέπει να απαλλαγείτε.

Παραδοσιακές μέθοδοι

Τα κέντρα ομορφιάς είναι μία από τις χιλιάδες επιλογές για άνδρες και γυναίκες. Ειδικεύονται στο να σας κάνουν να έχετε ωραία εμφάνιση. Μερικά κέντρα ομορφιάς χρησιμοποιούν κερί, αποτρίχωση με λέιζερ, ή κάποια άλλη μέθοδο.

Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση και στο σπίτι σας. Η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση κεριού (είτε ζεστού είτε κρύου) ή κρέμας, ή κάποια άλλη μέθοδο.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, το ξύρισμα μπορεί να αποτελεί μια γρήγορη λύση.

Όμως οι περισσότερες μέθοδοι προκαλούν πόνο ή ερεθισμό. Και συνήθως κάνουν το δέρμα στις μασχάλες σας πιο σκούρο.

Λόγω των παραπάνω, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε φυσικές, οικονομικές και εύκολες εναλλακτικές λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή ή να σταματήσετε την τριχοφυΐα.

Πλεονεκτήματα των φυσικών επιλογών για αποτρίχωση στις μασχάλες

Σπιτικές μέθοδοι όπως αυτές χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες. Μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ανεπιθύμητες τρίχες σε ορισμένα σημεία του σώματός μας.

Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από μερικά πράγματα. Το μήκος της τρίχας είναι ένας παράγοντας. Ένας άλλος είναι η συνέπεια με την οποία χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ωστόσο η κοινή αίσθηση είναι ότι ωφελούν το δέρμα μας. Επειδή είναι φυσικά προϊόντα, εξασφαλίζουν θρέψη, ενυδάτωση και απαλότητα.

Ωστόσο υπάρχει κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη. Αν και χρησιμοποιούμε συνηθισμένα συστατικά που έχετε στην κουζίνα σας, θα πρέπει να κάνετε πρώτα μια μικρή δοκιμή με αυτά, δηλαδή πριν τα χρησιμοποιήσετε για αποτρίχωση.

Βάλτε λίγο από το συστατικό στο κάτω μέρος του μπράτσου σας και περιμένετε λίγο. Έτσι θα δείτε αν είστε αλλεργικοί ή όχι στο μείγμα.

Λεμόνι και ζάχαρη για αποτρίχωση στις μασχάλες

Μια πιθανή λύση για αποτρίχωση στις μασχάλες είναι αυτή η φυσική εναλλακτική αντί για το παραδοσιακό κερί.

Υλικά
τον χυμό από μισό λεμόνι

1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ζάχαρη

Προετοιμασία
Στύψτε το λεμόνι. Βάλτε τον χυμό και τη ζάχαρη μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε νερό, αν ο χυμός δεν καλύπτει όλη τη ζάχαρη.

Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε να το μαγειρεύετε μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο, κολλώδη πολτό, αλλά τον οποίο μπορείτε να απλώσετε.

ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ! Σε αυτό το σημείο η ζάχαρη είναι ακόμα πολύ ζεστή και μπορεί να καείτε πολύ άσχημα.

Το χρώμα του μείγματος θα πρέπει να θυμίζει αυτό του μελιού.

Αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

Εφαρμογή
Πλύντε και σκουπίστε τις μασχάλες σας. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε λίγο ταλκ για να μην κολλήσει πολύ το μείγμα στο δέρμα σας.

Απλώστε ένα λεπτό στρώμα πάνω στις μασχάλες σας. Στη συνέχεια τραβήξτε το προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή προς στην οποία μεγαλώνουν οι τρίχες σας.

Αν το μείγμα αφήσει κατάλοιπα, αφαιρέστε τα με χλιαρό νερό.

Κουρκουμάς
Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικά συστατικά για να σταματήσετε την τριχοφυΐα. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα παντού, αλλά ειδικά στις μασχάλες σας. Για να το πετύχετε αυτό, ο κουρκουμάς αποτελεί ένα από τα καλύτερα συστατικά.

Υλικά
1 κουταλάκι του τσαγιού (5 γραμμάρια) κουρκουμά

νερό, όσο είναι απαραίτητο

Προετοιμασία
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε λίγο νερό με κουρκουμά μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα.

Αφού κάνετε αποτρίχωση στις μασχάλες σας, απλώστε αυτήν την κρέμα. Αφήστε τη να δράσει για είκοσι λεπτά.

Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία κάθε δύο ή τρεις μέρες. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κερί ή να ξυριστείτε.

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια εναλλακτική που μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα

Πηγή: meygeia.gr