5 συμβουλές διακόσμησης για να μην δείχνει το σπίτι σας κιτς!

5 συμβουλές διακόσμησης για να μην δείχνει το σπίτι σας κιτς!

Κάθε σπίτι πρέπει να χαρακτηρίζει το προσωπικό γούστο του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε και δεν έχουν να κάνουν με την οικονομική μας  κατάσταση. Πολλές φορές το φορτώνουμε με πολλά αντικείμενα ή δεν τα συνδυάζουμε σωστά με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουμε την διακόσμησή του.

Δες τι πρέπει να προσέξεις:

1) Τοίχοι γεμάτοι κάδρα, απομιμήσεις έργων: Στην προσπάθειά σου να κάνεις το σπίτι εντυπωσιακό , πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο. Οι «φορτωμένοι» τοίχοι είναι κουραστικοί και βέβαια πολλές φορές γίνονται εύκολα κακόγουστοι. Βλέπουμε αφίσες από μεγάλα έργα τέχνης σε κάδρα, φωτογραφίες από τοπία και άλλου είδους έργα που το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν ότι δεν έχετε αντίληψη.

2) Σετ επίπλων: Είναι πολύ εύκολο να πάει κάποιος σε μια έκθεση επίπλων και να αγοράσει ένα σετ για να επιπλώσει έναν ολόκληρο χώρο. Πχ. Μια κρεβατοκάμαρα με κρεβάτι, ντουλάπα, κομοδίνο, ακριβώς τα ίδια. Δείχνουν ότι δεν υπάρχει κριτήριο στην διακόσμηση, εκπέμπεται μια «βαρεμάρα» και βέβαια έλλειψη αντίληψης και γούστου.

3) Όλα μπεζ: Θεωρείται μια απόχρωση «ασφαλής» για το σπίτι από πολλούς. Ωστόσο δείχνει έλλειψη αντίληψης και κριτηρίου. Το μπεζ είναι απόχρωση που θεωρείται ξεπερασμένη και τα τελευταία 20 χρόνια την βλέπουμε ανελλιπώς στη διακόσμηση.

4) Ψεύτικα, πλαστικά διακοσμητικά: Διακοσμητικά ή κοινώς «μπιμπελό». Πλαστικά, πολύχρωμα, κακόγουστα. Υποβαθμίζουν την διακόσμηση και κάνουν το σπίτι να δείχνει φορτωμένο, «θορυβώδες». Αν θέλετε να διακοσμήσετε πχ. Αντικείμενα του παρελθόντος, συγκεντρώστε όλα σε ένα ράφι, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού.

5) «More is… less»: Ξέρουμε το «Less is more» αλλά κάποιες φορές συμβαίνει και το αντίστροφο. Ενα σπίτι που είναι φορτωμένο με ένα συγκεκριμένο μοτίβο πχ. Τα λουλούδια. Το αποτέλεσμα όχι μόνο δείχνει υπερβολικό αλλά και ιδιαιτέρως κακόγουστο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ