Το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με μήλα!

Το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με μήλα!

Πως μπορείς να μετατρέψεις ένα μήλο σε ένα από τα πιο φανταστικά γλυκά που έχεις φάει στο σπίτι.

Εκτός από ένα φρούτο που τρώγεται στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ, μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για ένα πανεύκολο γλυκό, ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που ποθείς, λαχταράς, νιώθεις ότι για να συνεχίσεις να υπάρχεις χρειάζεσαι γλυκό.

Ο λόγος που, όχι απλώς το προτείνω ανεπιφύλαχτα, αλλά υπογράφω για την αποτελεσματικότητα του στην ανακούφιση ακαταμάχητων λιγούρων, είναι γιατί το συνέθεσα στις πιο σκοτεινές μου στιγμές. Κάτι απογεύματα, σε περιόδους δίαιτας, που μπορούσα να φάω ένα φρούτο για γλυκό ενώ θα ήμουν χαρούμενη με ένα ταψί μπράουνις. Ε με αυτό τις νίκησα αυτές τις λιγούρες της συμφοράς.

Οπότε καταλαβαίνεις, πόσο δυνατό και σωστό είναι ταυτόχρονα. Επίσης, φτιάχνεται μέσα σε 10 λεπτά.

Δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή. Θα χρειαστείτε ένα μήλο (με τη φλούδα του, βγαίνει ακόμα πιο νόστιμο, οπότε απλώς πλύντε το καλά), το οποίο θα κόψετε σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξετε μισό κ.γ. βούτυρο και θα προσθέσετε τα κομμάτια μήλου. Ρίχνετε 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή 1 κ.σ. μέλι., ένα στικ κανέλας ή λίγη κανέλλα σε σκόνη και μερικά «καρφάκια» γαρίφαλλο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια απίθανη γλύκα που μοιάζει σαν να τρώτε μαρμελάδα μήλο.

Αυτό που θα προκύψει μπορείτε να το βάλετε πάνω σε γιαούρτι ή σε μια φέτα ψωμί, να πασπαλίσετε από πάνω θρυμματισμένο καρύδι ή τριμμένο μπισκότο.

Καθώς θα το φτιάχνεται θα μοσχομυρίσει και το σπίτι!

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ