Η ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή με το μυστικό υλικό για να φτιάξετε τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή με το μυστικό υλικό για να φτιάξετε τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλα τα κυριακάτικα (και μη) τραπέζια με την οικογένεια είναι οι πατάτες φούρνου.

Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες μπουκιές που είναι μαλακές στο εσωτερικό και τραγανές έξω χαρίζουν απλόχερα στιγμές απόλαυσης σε αυτούς που τις προτιμούν από τις τηγανητές. Όποια συνταγή και να ακολουθείς για την προετοιμασία τους (την γιαγιαδίστικη που θέλει μόνο λάδι, λεμόνι, αλάτι και ρίγανη ή την πιο μοντέρνα εκδοχή της μαμάς σου με πορτοκάλι και μουστάρδα), υπάρχουν ακόμα δεκάδες τρόποι που μπορούν να απογειώσουν τη γεύση τους.

Εμείς εντοπίσαμε μια εύκολη συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσεις- έτσι για να κάνεις τη διαφορά στο επόμενο τραπέζι!

Υλικά

  • 1.800 κιλά πατάτες
  • 2 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Κόψε τις πατάτες σε στιλ ‘κυδωνάτες’

2. Σε 8 φλυτζάνια νερό, ρίξε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Μόλις πάρει βράση ρίξε τις πατάτες. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει να μαλακώσει το εσωτερικό και να γίνει πιο τραγανό το εξωτερικό της πατάτας.
3. Βγάλε τις πατάτες μόλις δεις ότι τις τρυπάει το μαχαίρι. (Μετά από 10 λεπτά περίπου).

4. Ενώ βράζουν οι πατάτες, ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλατοπίπερο. Μαγείρεψε το μείγμα για λίγο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο και μετά σούρωσέ το αμέσως, έτσι θα καταφέρεις να αρωματίσεις το λάδι χωρίς να φας παράλληλα καμμένα βότανα.

5. Σουρώνεις τις πατάτες και τις προσθέτεις στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Σε αυτή τη φάση δεν σε πειράζει να λιώσουν λίγο και να έχουν μικρά κομμάτια γύρω τους, γιατί αυτά θα δώσουν την τραγανή υφή.

6. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου και ρίχνεις τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνεις σε αυτή τη θερμοκρασία και στο πάνω κάτω (ή στους 200 και στον αέρα) για 20 λεπτά και μετά τις γυρνάς προσεκτικά ώστε να ψηθούν καλά.

7. Για έξτρα άρωμα μπορείς να ανακατέψεις τις φρεσκοψημένες πατάτες με το δεντρολίβανο και το σκόρδο που σούρωσες νωρίτερα από το λάδι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.