Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Η αυθεντική συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια από την «Λαίδη και τον Αλήτη»

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Η αυθεντική συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια από την «Λαίδη και τον Αλήτη»

Τα παιδιά σας σίγουρα θα φάνε αυτό το φαγητό.

Υλικά  Για 4 άτομα

1 πακέτο Σπαγγέτι No6

Για τη σάλτσα :

1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουτί  Ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto

2 κ.σ.  τοματοπελτές Primo Gusto

2 κ.γλυκού ρίγανη

¼ φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι , Πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια :

4 κ.σ.  Ελαιόλαδο

½ κιλό κιμά (από μοσχάρι ή κοτόπουλο)

½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αυγό

1/2 φλ. Παρμεζάνα τριμμένη  (& προεραιτικά 1 επιπλέον φλ. για το σερβίρισμα)

Αλάτι , Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα:  Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι). Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε στο φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά την Παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200° για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.  Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο,  πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε προεραιτικά με Παρμεζάνα.