Το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το μπάνιο σου

Το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το μπάνιο σου

Κι αν δε το πετάξετε μάθετε τουλάχιστον να το χρησιμοποιείτε σωστά.

Όταν μπαίνετε για μπάνιο, με τι καθαρίζεστε; Πιθανότατα με σφουγγάρι λούφα. Είναι ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος για το μπάνιο σας. Πόσο καθαρό όμως είναι το αντικείμενο αυτό που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό σας;

Το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το μπάνιο σου
Μάλλον όχι τόσο όσο ελπίζατε.

Το σφουγγάρι αυτό αποτελεί κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και θρέφει ακόμα και παθογόνα όπως ο σταφυλόκοκκος, το stenotrophomonas maltophila και ο στρεπτόκοκκος ομάδας Β.

Δεν ακούγεται και πολύ καλό, έτσι;

Αυτά τα βακτήρια υπάρχουν ήδη στο σφουγγάρι σας; Κι αν όχι, πώς γίνεται να είναι τόσο αηδιαστικό;

Η ειρωνεία είναι ότι εμείς οι ίδιοι μεταφέρουμε τα βακτήρια εκεί. Υπάρχουν ήδη στο σώμα μας ή τα μεταφέρουμε από κάπου αλλού. Όταν κάνουμε μπάνιο, μεταφέρουμε ό,τι έχουμε στο σφουγγάρι και το σώμα μας καθαρίζει, αλλά αυτό όχι.

Παρ’όλο που δεν είναι τόσο πιθανό να κολλήσετε κάποια απειλητική ασθένεια, αν μοιράζεστε το σφουγγάρι ή το ακουμπά κάποιος άλλος, τότε μπορεί να κολλήσει. Πώς θα καταλάβετε αν το σφουγγάρι σας είναι μολυσμένο; Αρχικά θα αρχίσει να αναπτύσσει μούχλα. Αν δείτε κάτι τέτοιο, πλύντε το ή πετάξτε το!

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο να πλύνετε κάτι που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, αλλά υπάρχει τρόπος.

Η καλύτερη μέθοδος για να καθαρίσετε το σφουγγάρι σας είναι να το μουλιάσετε μέσα σε ένα μίγμα από ένα μέρος χλωρίνης και εννιά μέρη νερού για 10 λεπτά. Μετά αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Σας φαίνεται πολύ χρονοβόρο; Υπάρχει πάντα η επιλογή να το πετάξετε!

Αν όντως επιλέξετε να το πετάξετε, την επόμενη φορά προτιμήστε να αγοράσετε σαπούνι. Είναι πιο εύκολο να κρατήσετε τα βακτήρια μακριά με ένα σαπούνι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ξεπλένετε με νερό. Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Δείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο:

Πηγή: womantoc.gr