Ποιο φρούτο είναι το καλύτερο «φάρμακο» για τις παιδικές ιώσεις

Ποιο φρούτο είναι το καλύτερο «φάρμακο» για τις παιδικές ιώσεις

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση των ιώσεων, λειτουργώντας έτσι ως το καλύτερο «φάρμακο». Ο λόγος για το μήλο, που βοηθά στην τόνωση του οργανισμού. Γιατί είναι σημαντικό να περιλαμβάνονται τα μήλα στη διατροφή του παιδιού;

1. Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση των ιώσεων. Επομένως, είναι το ιδανικό φρούτο για το φθινόπωρο και το χειμώνα, που οι ιώσεις και τα κρυολογήματα ταλαιπωρούν την υγεία των μικρών παιδιών

2. Το μήλο βοηθά τη μνήμη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, 2-4 μήλα ημερησίως προφυλάσσουν από τις κυτταρικές βλάβες και βοηθούν τη μνήμη με την πάροδο του χρόνου.

3. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχουν τα μήλα, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη μείωση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, ακριβώς επειδή το μήλο βοηθά στην πέψη, είναι βοηθητικό και για την την καύση του λίπους. Έτσι, είναι προτιμότερο να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και στην γρηγορότερη πέψη απομακρύνοντας τον κίνδυνο της παιδικής παχυσαρκίας.

4. Το μήλο περιέχει πηκτίνη, μια ουσία που επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης και βοηθά στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σε πιθανή υπογλυκαιμική φάση ένα μήλο ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και εξαλείφει την ατονία ή τη ζάλη που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης. Ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι σε μια διαδικασία μάθησης και απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, το μήλο, προβάλλει ως μια καλή επιλογή έναντι κάποιου άλλου φρούτου ή χυμού.

5. Τα μήλα παρέχουν αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία. Πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή που περιέχονται σε υψηλές συγκεντρώσεις, είναι ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες που δρουν στο αίμα και τους ιστούς. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η κατανάλωση μήλων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδέχεται να ωφελεί το παιδί μελλοντικά προστατεύοντάς το από άσθμα και άλλες ασθένειες, κυρίως λόγω των φλαβονοειδών που περιέχονται.

6. Τέλος, το μήλο, αν καταναλώνεται με τη φλούδα, αποτελεί εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό για τα δόντια, ενώ φαίνεται να έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Πιθανόν να προλαμβάνει και την εμφάνιση της ουλίτιδας.

Πηγή: altsantiri.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ