Ο εφιάλτης της τριχόπτωσης: Τι φταίει και πέφτουν τα μαλλιά σας;

Ο εφιάλτης της τριχόπτωσης: Τι φταίει και πέφτουν τα μαλλιά σας;

Κάθε γυναίκα σε κάποιο στάδιο της ζωής της αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Σε κάποιες είναι  παροδικό και σε κάποιες τείνει να γίνει μόνιμο. Βέβαια, δεν πρέπει να μπερδεύετε την φυσιολογική τριχόπτωση που είναι η εποχιακή, κυρίως τους φθινοπωρινούς μήνες, όπου η απώλεια μαλλιών είναι αυξημένη.

Εννοείται ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να αλλάξετε λίγο τις συνήθειές σας, όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών σας, να μην πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας, να μην τα παραμελείτε, να τα φροντίζετε τον χειμώνα και το καλοκαίρι με ειδικά προϊόντα, να ξεβγάζετε καλά, να μην τρίβετε με μανία όταν λούζεστε και να τα ενυδατώνετε.

Ωστόσο, αν το πρόβλημα παραμένει ενδεχομένως να οφείλετε σε κάποια από τις παρακάτω αιτίες:

-Κακή διατροφή
Χαμηλή σε σίδηρο, πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με  αυγά, ψάρια, κρέας, σόγια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, όσπρια, μπανάνα, βρόμη, συκώτι και φυστίκια.

– Στρες
Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο οργανισμός μας υπερπαράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού, κι αποδυναμώνει την τρίχα.

-Ορμονικές διαταραχές
Η περίοδος μετά τον τοκετό, ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να είναι οι κύριοι ένοχοι πίσω από την τριχόπτωση.

-Θυρεοειδοπάθειες
Ο θυρεοειδής αδένας, μέσω των ορμονών που εκκρίνει, Τ3 και Τ4, εμπλέκεται στη ρύθμιση βασικών λειτουργιών του οργανισμού.

-Χαμηλός σίδηρος
Διορθώστε τη διατροφή σας, ή μετά τη συμβουλή του γιατρού σας, πάρτε συμπλήρωμα σιδήρου.

-Πολυκυστικές ωοθήκες
Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, αυξημένο σωματικό βάρος, ακμή και αυξημένη επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα που προκαλούν έντονη τριχοφυΐα στο σώμα και τριχόπτωση, η οποία αποκαλείται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

-Γρήγορες δίαιτες
Τα πολύ αυστηρά προγράμματα που υπόσχονται ταχύτατη απώλεια βάρους και στερούνται πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσουν την τριχόπτωση.

-Χημικά προϊόντα
Η χρήση πολλών χημικών και προϊόντων styling στα μαλλιά

-Κομμωτήριο
Το συχνό ίσιωμα και χτένισμα στο κομμωτήριο που οδηγεί σε γυναικεία τριχόπτωση από έλξη