10 οφέλη της μπανάνας σε υγεία και ομορφιά!

10 οφέλη της μπανάνας σε υγεία και ομορφιά!

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό. Δείτε τα οφέλη υγείας και ομορφιάς που μας χαρίζει η μπανάνα.

Βελτιώνει το πεπτικό
Η μπανάνα παράγει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη. Περιέχει φρουκτοολιγοσακχαρίτες που βοηθούν στην ενεργοποίηση της ανάπτυξης καλών βακτηρίων ιδιαίτερα στο παχύ έντερο.

Μειωμένη χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση
Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου, που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η χοληστερόλη επίσης μειώνεται από την πηκτίνη που περιέχουν οι μπανάνες.

Βελτιώνει τη διάθεση
Οι μπανάνες είναι ωφέλιμες για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, επειδή περιέχουν τρυπτοφάνη που βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία έχει ηρεμιστικές και ενισχυτικές της διάθεσης ιδιότητες.

Μειώνει τις σακούλες στα μάτια
Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες βοηθά στα μάτια που εμφανίζουν σακούλες. Βάλτε τη φλούδα της μπανάνας στα πρησμένα μάτια.

Αντιγηραντική
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες καθώς προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη γήρανση.

Ενυδατωμένο δέρμα
Αν θέλετε να θρέψετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας θα πρέπει να τρώτε μπανάνες, καθώς περιέχουν βιταμίνη Β6, και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος.

Αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για προβλήματα ακμής. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι φλούδας μπανάνας και τρίψτε το απαλά στην περιοχή που έχει το πρόβλημα.

Μαλακά και μεταξένια μαλλιά
Για να έχετε υγιή και μαλακά μαλλιά χρησιμοποιήστε τη μπανάνα σαν ενυδατικό. Λιώστε την, προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε την στα μαλλιά αφήνοντάς την για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε. Η μπανάνα θρέφει τα μαλλιά και εμποδίζει το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα.

Καίει τα λίπη
Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας σε περίεργες ώρες.

Κρατά τα κόκκαλα ισχυρά
Το κάλιο στις μπανάνες βοηθά στη μείωση της απώλειας ασβεστίου από τον οργανισμό και τα προβιοτικά βακτήρια βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου.
Πηγή: iatronet.gr

Υ.Γ. Επειδή όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο δείτε παρακάτω τι περιέχουν 100 γραμμάρια μπανάνας:

Θερμίδες: 100. Μία μικρή μπανάνα έχει περίπου 85 θερμίδες, ενώ μια μεγάλη 160.
Υδατάνθρακες: 27 γραμμάρια.
Πρωτεΐνες: 1,4 γραμμάρια.
Λίπος: 0,4 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3,2 γραμμάρια .
Σάκχαρα: 14,4 γραμμάρια.
Νερό: 75%.