Αυτή η βιταμίνη σου λείπει και φαίνεται στο πρόσωπο σου!

Αυτή η βιταμίνη σου λείπει και φαίνεται στο πρόσωπο σου!

Όταν το πρόσωπο σου εκπέμπει σήματα SOS κάτι πρέπει να κάνεις και σύντομα. Διατροφολόγοί και beauty experts συμφωνούν ομόφωνα ότι την άνοιξη είναι μία εποχή κατά την οποία η ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού για βιταμίνες παρουσιάζεται αυξημένη.

Για όσους έχουν παρόλα αυτά την τάση να παραμελούν αυτό το «έξτρα» κομμάτι που θα δώσει ώθηση στην σώμα και την υγεία τους έχουμε ένα νέο που ίσως τους βοηθήσει να επικεντρωθούν στη μία βιταμίνη, η οποία θα αλλάξει σημαντικά την εξωτερική τους εικόνα και πιο συγκεκριμένα την όψη του προσώπου τους.

Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη δεν είναι αλλη από την βιταμίνη Β, η οποία βρίσκεται τόσο στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά όσο και στα κρέατα αλλα και τα θαλασσινά.

Αν δεν είσαι σίγουρος για τα επίπεδα βιταμίνης Β στον οργανισμό σου πριν πας για μία γενική αίματος δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ναι, υπάρχουν 4 απλά σημάδια που «φωνάζουν» από μακριά ότι χρειάζεσαι άμεσα ενδυνάμωση μέσω της χορήγησης βιταμινών.

Που «χτυπάει», λοιπόν, περισσότερο η έλλειψη της βιταμίνης Β;

Χλωμό δέρμα
Μάλλον είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις ένα γοητευτικό μαύρισμα μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Αν παρόλα αυτά το δέρμα σου αγγίζει το ακριβώς άλλο άκρο και καταλήγει να είναι τελείως χλωμό και άτονο σε σύγκριση με το πώς είναι κανονικά, αυτό είναι ένα σημάδι ότι σου λείπει βιταμίνη Β12. Χωρίς αυτή, αισθανόμαστε συνέχεια καταπονημένοι και κουρασμένοι. Αν θέλεις να επαναφέρεις τη συγκεκριμένη βιταμίνη σε καλό επίπεδο πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου περισσότερο κρέας και σίγουρα πολλά θαλασσινά προϊόντα.

Ξηρά μαλλιά
Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά που καλύπτονται με μεγάλη ποσότητα πιτυρίδας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι σου λείπει βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη B7. Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα της χρήσης αντιβιοτικών. Προκειμένου να ανεβάσεις τα επίπεδα της Β7 , θα πρέπει να καταναλώνεις περισσότερο κρέας, ψάρι, λαχανικά, φρούτα, μανιτάρια και όσπρια.

Πρησμένα μάτια
Έχεις παρατηρήσει ένα ελαφρύ (ή και όχι) πρήξιμο γύρω από τα μάτια σου; Η αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη ιωδίου για την οποία τις περισσότερες φορές ευθύνεται το ιωδιούχο άλας. Το ιώδιο επίσης περιέχεται στα θαλασσινά (αστακοί, γαρίδες, φύκια), τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και το ψωμί.

Άχρωμα μάτια
Τα χλωμά χείλη μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ένα άτομο έχει έλλειψη βιταμίνης Β ή έλλειψη σιδήρου. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση και τα τακτικά κρυολογήματα μπορεί να είναι περαιτέρω ενδείξεις για αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να τρως περισσότερο κόκκινο κρέας και να αφήσεις πίσω σου την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Πηγή:womantoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ