Δες τι εκνευρίζει τον σκύλο σου!

Δες τι εκνευρίζει τον σκύλο σου!

Νομίζεις πως ο σκύλος σου δεν εκνευρίζεται ποτέ; Πώς είναι πάντα ήρεμος και ανέχεται πολλά όσο και να τον ενοχλούν; Φυσικά κάνεις λάθος! Έχεις αναρωτηθεί, όμως, τι εκνευρίζει το σκύλο σου! Δε ξέρεις; Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου αποκαλύψουμε όσα ξέρουμε!

  1. Ο πολύ δυνατός θόρυβος. Τα σκυλιά έχουν πιο αναπτυγμένη την αίσθηση της ακοής. Έτσι, ενοχλούνται και εκνευρίζονται πολύ με έναν ήχο που εσύ ακούς απλά δυνατό, γιατί αυτά τον ακούν έως τρεις φορές πιο έντονο.
  2. Δε του δίνεις την προσοχή που επιθυμεί. Τα σκυλιά έχουν ανάγκη από φροντίδα αγάπη και φυσικά από χάδια και παιχνίδια. Αν εσύ γυρνάς από το σπίτι πάντα κουρασμένος-η και δεν έχεις όρεξη να βγάλεις το μικρό τετράποδο φίλο σου μία βόλτα ή έστω να παίξεις για λίγα λεπτά μαζί του είναι φυσικό να νευριάσει πολύ μαζί σου.
  3. Το γαύγισμα των υπόλοιπων σκυλιών. Πολλές φορές δεν είναι αρκετά εκνευριστικό, αλλά τους δημιουργεί μια περίεργη υπερένταση (ειδικά στα φοβητσιάρικα σκυλιά).
  4. Ο ήχος των ηλεκτρικών συσκευών! Για πες μας πόσες φορές έχεις το σκυλί σου να γαυγίζει ασταμάτητα στο πλυντήριο ή να τσακώνεται με το πιστολάκι για τα μαλλιά;
  5. Το να του παίρνεις τα παιχνίδια την ώρα που παίζει. Έλα παραδέξου το και εσένα σε εκνεύριζε όταν ήσουν μικρός-η. Το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και στα ζώα.
  6. Να μπαίνει άλλο ζώο στο σπίτι σου ή να μυρίζει άλλο ζώο στα χέρια σου! Τα σκυλιά ζηλεύουν πολύ, όχι τόσο τους ανθρώπους, όσα τα υπόλοιπα σκυλιά ή γενικότερα ζώα. Έτσι, όταν μυρίζει άλλο σκυλί στα χέρια σου (επειδή το χάιδεψες) ή επειδή κατάλαβε την παρουσία του στο χώρο σου μπορεί να κάνει ζημιές για να καταλάβεις την ενόχληση και τον εκνευρισμό του.
  7. Όταν προσπαθείς να του αποσπάσεις την προσοχή ενώ, ασχολείται με κάτι άλλο. Αν ας πούμε το σκυλί σου παίζει με το κόκκαλο του και εσύ το πειράζεις, θα τσαντιστεί!
  8. Όταν δε γίνεται το δικό του! Τα σκυλιά είναι πεισματάρικα οπότε, θέλουν να κάνουν πάντα τα δικά τους! Έτσι, την επόμενη φορά που αυτό θα θέλει βόλτα και εσύ δε θα θες, ετοιμάσου γιατί θα τσαντιστεί μαζί σου.

Πηγή ipop