Μίνως Κυριακού: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Μίνως Κυριακού: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Στη ζωή των οικογενειών παίζονται περίεργα παιχνίδια. Ικανά μερικές φορές να σφραγίσουν αιφνίδιες μεταπτώσεις από την χαρά του ξεφαντώματος στην οδυνηρά  ανείπωτη θλίψη.  Ο Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια, μια μέρα μετά τη τελετή του γάμου του γιου του Θοδωρή με τη Δήμητρα Μπιθαρά, ενώ ένα 24ώρο πριν είχε  προηγηθεί,

η βάπτιση της θυγατέρας του νιόπαντρου ζεύγους και νεότερης εγγονής του. Η καρδιά του ευτυχή πατέρα και παππού, ο οποίος παραβρέθηκε στα δυο χαρμόσυνα γεγονότα στο εξοχικό κτήμα του στον Άγιο Αιμιλιανό νότια από το Πόρτο Χέλι, δεν άντεξε.  Άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής βυθίζοντας  στο πένθος τα παιδιά του Ξενοφώντα, Αθηνά και Θοδωρή καθώς και ορφανή να θρηνεί το δεύτερο πατέρα της η οικογένεια που δημιούργησε στον ΑΝΤ1.

Έξυπνος, διορατικός, κοινωνικά ευαίσθητος και έντιμος άνθρωπος ο Μίνωας Κυριακού  μεγαλούργησε στις συχνότητες των ιδιωτικών καναλιών με τον ίδιο ζήλο που του χάρισε περίλαμπρες επιτυχίες στις θάλασσες που διαπλέει ο ελληνικός εφοπλισμός. Ίδρυσε δεκάδες επιχειρήσεις και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και ανέλαβε φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ειδικά μέσα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Διένυσε με έμπνευση, τόλμη και επιμονή μια καθοριστική περίοδο για την εξέλιξη των τηλεοπτικών ΜΜΕ και υπηρέτησε με σεβασμό και σεμνότητα  το δημόσιο βίο της χώρας.

Πηγή: protothema.gr