Αμάνθιο Ορτέγα: Ο Mr Zara είναι ο πλουσιότερος του κόσμου, τρώει με τους υπαλλήλους του και εκτρέφει κατσίκες! (εικόνες)

Αμάνθιο Ορτέγα: Ο Mr Zara είναι ο πλουσιότερος του κόσμου, τρώει με τους υπαλλήλους του και εκτρέφει κατσίκες! (εικόνες)

Ο Αμάνθιο Ορτέγα μπορεί να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος… μυστήριο.

Ο ιδρυτής των Zara εκτόπισε τον Μπίλ Γκέιτς, σύμφωνα με το Forbes, από την κορυφή του πιο πλούσιου του πλανήτη, έχοντας κάτι παραπάνω από 200 εκατ. δολάρια από τον ιδρυτή της Microsoft.

Μπορεί τα πλούτη του να είναι πολλά, πάρα πολλά, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν ή έχουν ακούσει για τη ζωή του «Mr. Zara». Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε με εταιρεία κατασκευής μπουρνουζιών, με την Zara να αποτελεί δημιούργημα του ίδιου και της συζύγου του Ροζαλίας, το 1975. Σήμερα, η πολυεθνική Inditex SA, που μεταξύ άλλων κατέχει τη Zara, τα Massimo Dutti και Pull & Bear, έχει καταστήματα σε όλο τον πλανήτη.

Αν και η ζωή του περιβάλλεται από ένα μυστήριο, με τις πληροφορίες γι’ αυτόν να είναι λίγες, το Business Insider παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και της μόδας.

Η περιουσία του αξίζει 85 δισ. δολάρια, με τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος να τον πολιορκούν για την πρωτιά της κορυφής.

Ο Ορτέγα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1936 στην πόλη Busdongo de Arbas και είναι γόνος  Καστιλιανού υπαλλήλου των σιδηροδρόμων.

Με τη γυναίκα του Ροζαλία παντρεύτηκαν το 1966 και μαζί δημιούργησαν την Zara, το 1975. Αυτή ήταν και η αρχή μιας επιχειρηματικής ιστορίας. Η εταιρεία εξαπλώθηκε σε όλη την Ισπανία και δέκα χρόνια αργότερα, η πολυεθνική Inditex ήταν γεγονός. Υπό αυτή βρίσκονται διάφορες αλυσίδες καταστημάτων, όπως Bershka, Massimo Dutti, Pull & Bear, Zara και Stradivarius, οι οποίες κατάφεραν να κυριαρχήσουν στον κόσμο της μόδας και να φοριούνται όχι μόνο από τον «απλό κόσμο» αλλά και από «γαλαζοαίματους», με την Κέιτ Μίντλεντον να επιλέγει πολλές φορές κομμάτια από τα Zara.

Αμάνθιο Ορτέγα: Ο Mr Zara είναι ο πλουσιότερος του κόσμου, τρώει με τους υπαλλήλους του και εκτρέφει κατσίκες! (εικόνες)

Ο Ορτέγα με τη σύζυγό του Ροζαλία χώρισαν το 1986, με την Ροζαλία να πεθαίνει στα 66 της χρόνια, ούσα η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας. Το 2011, ο «Mr. Zara» παντρεύτηκε τη δεύτερη γυναίκα του Φλόρα, με την οποία ζει σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Λα Κορούνια.

Ο Ορτέγα είναι γνωστός για το πώς καταφέρνει να συντηρεί την ιδιωτικότητα στη ζωή του. Το Bloomberg σε δημοσίευμά του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχει δώσει συνεντεύξεις μόνο σε τρεις δημοσιογράφους.

Φοράει συνήθως ένα μπλε μπλέιζερ, λευκό πουκάμισο και γκρι παντελόνια, με κανένα από αυτά να είναι Zara.  Πηγαίνει στο ίδιο καφενείο κάθε μέρα και τρώει φαγητό με τους υπαλλήλους του στην καφετέρια της εταιρείας.

Στον ελεύθερό του χρόνο, κάνει ιππασία, με την αγάπη του στα άλογα να είναι φανερή καθώς διαθέτει το ιππικό κέντρο Finisterre της Γαλικίας, στην Ισπανία. Τα σαββατοκύριακα, λέγεται, πως εκτρέφει κατσίκες και κοτόπουλα στην πατρίδα του, την Γαλίκια.

Ο ιππικός όμιλος δεν είναι το μόνο που έχει στην κατοχή. Εχει αγοράσει, επίσης, έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στην Ισπανία, τον Torre Picasso στη Μαδρίτη, αλλά και το Epic Residences and Hotel στο Μαϊάμι, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στις ΗΠΑ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει ιδιωτικό αεροσκάφος, του οποίου η τιμή αγγίζει τα 45 εκατ. δολάρια και έχει σχεδιαστεί από την Bombardier, μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες του κόσμου.

Κάπως έτσι είναι η ζωή του «Mr. Zara» του πιο πλούσιου ανθρώπου του κόσμου, ο οποίος, όπως αναφέρει το Business Insider, αγαπά να εργάζεται και σπάνια κάνει διακοπές.

Αμάνθιο Ορτέγα: Ο Mr Zara είναι ο πλουσιότερος του κόσμου, τρώει με τους υπαλλήλους του και εκτρέφει κατσίκες! (εικόνες)

Πηγή: iefimerida.gr