Αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!  Όλες οι λεπτομέρειες

Αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!  Όλες οι λεπτομέρειες

Από 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να εφαρμόσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τις νέες οδηγίες που εξέδωσε ο Οργανισμός για τον τρόπο που θα γίνονται οι ιατρικές επισκέψεις.

Οι αλλαγές αφορούν στον επιτρεπόμενο αριθμό των ημερήσιων επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην ώρα εξέτασης τους.

Ειδικότερα η Διοίκηση του Οργανισμού τροποποίησε τις ιατρικές επισκέψεις μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που έφθαναν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Καταγγελίες που σχετίζονται με γιατρούς οι οποίοι δήλωναν από τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν εξαντλήσει τις δωρεάν 200 επισκέψεις για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και έτσι υποχρέωναν τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Έτσι σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ από την 1η Οκτωβρίου:

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, θα είναι 20 και ο χρόνος της κάθε μίας καθορίζεται, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, στα 15 λεπτά.

Καθορίζεται επίσης ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς οι 100 επισκέψεις.

Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ.   

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ