Αχαΐα: Διαλύθηκε ο γάμος – Στο Τμήμα οι δύο συμπέθεροι! (vid)

Αχαΐα: Διαλύθηκε ο γάμος – Στο Τμήμα οι δύο συμπέθεροι! (vid)

Ο γάμος αναβλήθηκε, η νύφη έβγαλε το νυφικό και άρχισε τα κλάματα… και οι δύο συμπέθεροι κατέληξαν στο εδώλιο! Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στην Κάτω Αχαΐα. Όπως είναι γνωστό στη συνοικία των τσιγγάνων, το έθιμο απαιτεί οι γάμοι να γίνονται υπαίθριοι και το γλέντι… σε κάποιον από τους δρόμους της συνοικίας, συνήθως κάτω από το σπίτι της νύφης!

Ο γαμπρός και το σόι του είχαν φθάσει από την Χαλκίδα, έμποροι όλοι, είχαν φροντίσει να είναι τα πάντα… στην εντέλεια! Πλούσια τα ελέη για τους καλεσμένους με κρέας, πολλά εδέσματα και πολύ πιοτό! Έλα ντε όμως που λογάριαζαν… χωρίς την αστυνομία! Η οποία είχε προειδοποιήσει πως… αν κλείσει ο δρόμος θα γίνουν συλλήψεις!

Ο δρόμος έκλεισε, και ενώ η νύφη έφθανε με το νυφικό και όλοι την θαύμαζαν και την χειροκροτούσαν… έφθανε και το περιπολικό! Αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του γαμπρού από την Χαλκίδα και τον πατέρα της νύφης από την Αχαγιά που δήλωσαν υπεύθυνοι για τον γάμο και τους οδήγησαν… στο Τμήμα! Ο γάμος όπως ήταν φυσικό διεκόπη. Η νύφη έβαλε τα κλάματα και δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. Όσο για τον γαμπρό; Τα ‘χε χαμένα! Οι δύο συμπέθεροι οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο Τμήμα όπου παρέμειναν… όλη τη νύχτα. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Πήραν αναβολή και αφέθησαν ελεύθεροι! Συγγενείς τους πάντως κατήγγειλαν πως όχι μόνο αναβλήθηκε ο γάμος και δεν έγινε το γλέντι, αλλά… χάλασαν και τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει. «Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά»; είπαν !

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κ. Αχαΐα προκαλείται επεισόδιο με αφορμή τσιγγάνικο γάμο. Κάτοικοι αλλά και ο Δήμος είχαν διαμαρτυρηθεί γιατί γινόντουσαν υπαίθριοι γάμοι ακόμη και τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών με το γλέντι να κρατά… μέχρι το ξημέρωμα! Από την άλλη, διαμαρτυρίες υπήρξαν και για το κλείσιμο δρόμων στην Κ. Αχαΐα προκειμένου να γίνει το γλέντι με καλεσμένους… σχεδόν όλους από την συνοικία!

Πηγή:patrisnews.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ