Νέα ζωή με Ρωσίδα φοιτήτρια ο λέκτορας που δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Νέα ζωή με Ρωσίδα φοιτήτρια ο λέκτορας που δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως το protothema.gr σχετικά με την υπόθεση του λέκτορα του ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη που δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της.

Ο λέκτορας κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή, αφού φέρεται να οδήγησε σε αργό και βασανιστικό θάνατο την γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του, αλλά και την γιαγιά της. Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή.

To protothema.gr φέρνει στο φως την κατάθεση που έδωσε στις αρχές η φοιτήτριά του, ερωμένη του και σήμερα σύντροφός του με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδάκι 16 μηνών.

Τον τελευταίο περίπου χρόνο ζούσαν μαζί, από τότε που η 25χρονη έμεινε έγκυος. Τα όσα αναφέρει για τις ερωτικές περιπτύξεις που είχε με τον λέκτορα την ώρα που η γυναίκα του νοσηλευόταν, σοκάρουν. «Κατά το διάστημα που η γυναίκα του ήταν στο νοσοκομείο, δηλαδή για περίπου ένα μήνα βρεθήκαμε αν θυμάμαι καλά μία-δύο φορές». Ο άνδρας που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο την ανυποψίαστη σύζυγό του, τις ώρες που εκείνη πάλευε για να κρατηθεί στην ζωή, ζούσε τον δικό του παράλληλο έρωτα.

Η φοιτήτρια αναφέρθηκε στη σχέση της με τον καθηγητή της. Αποκάλυψε πως ο ίδιος την προσέγγισε ερωτικά, χωρίς ωστόσο να της τάξει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο. «Διατηρώ δεσμό μαζί του από τον Ιούλιο του 2012. Συνήθως βρισκόμασταν και συνευρισκόμασταν ερωτικά στο γραφείο του στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ που για ευνόητους λόγους κλείδωνε ή σε τροχόσπιτο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που άνηκε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, ή και κάποιες φορές στην Καβάλα στα πλαίσια της εργασίας μου».

Η 25χρονη γνώριζε, όπως υποστηρίζει στην κατάθεσή της, πως ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού. Ωστόσο αυτή που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα ήταν η σύζυγός του: «Η γυναίκα του δεν γνώριζε για την σχέση μας. Μου είχε πει ότι οι σχέσεις του με την γυναίκα του δεν ήταν ιδιαίτερα καλές κυρίως μετά την γέννηση της κόρης τους και την απόφαση του ονόματός της».

Ο ισχυρός άνδρας, όπως υποστήριξε η ερωμένη του, είχε κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου «στις αρχές του έτους 2013, όπως μου είχε πει, είχαν ξεκινήσει την διαδικασία του διαζυγίου το οποίο τελικά βγήκε το καλοκαίρι του 2013. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία σίγουρα όμως ήταν το καλοκαίρι και λίγο διάστημα πριν το θάνατο της γυναίκας του». Ο άνδρας μάλιστα υπέδειξε και το χαρτί στην ερωμένη του προκειμένου να πειστεί πως είχε χωρίσει οριστικά από την γυναίκα του: «Οι υπογραφές μου φάνηκαν «περίεργες» ως προς την γνησιότητά τους, σαν απλής εκτύπωσης. Από όταν χώρισαν μου είπε ότι μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι και την κόρη τους συνέχισε να την έχει η μητέρα της. Μετά τον θάνατό της γυναίκας του για τρεις εβδομάδες ήταν πολύ προβληματισμένος. Μετά το διάστημα αυτό οι δια ζώσης επαφές μας έγιναν συχνότερες, σχεδόν καθημερινές. Στο τηλέφωνο μιλούσαμε πάντα πολλές φορές την ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η φοιτήτρια.

Ο λέκτορας είχε αναφερθεί, όπως ισχυρίζεται η 25χρονη, στα προβλήματα υγείας που παρουσίαζε η γυναίκα του: «Από τον Δεκέμβριο του 2012 μου είχε αναφέρει πως η γυναίκα του παρουσίασε γαστρικές ενοχλήσεις, που με τον καιρό η κατάσταση της υγείας της γενικότερα επιδεινωνόταν μέχρι τον Αύγουστο του 2013 που εισήχθη για τελευταία φορά στο νοσοκομείο για διάστημα ενός μήνα περίπου, όπου και κατέληξε». Ο ίδιος είχε αναφερθεί στον θάνατο της και είχε πει στην ερωμένη του πως «απεβίωσε από δηλητηρίαση από αρσενικό και κάδμιο , όπως μου είπε από κατανάλωση νερού στο εξοχικό τους».

Ο λέκτορας είχε παροτρύνει την φοιτήτρια να μην αποκαλύψει την σχέση τους αν κληθεί από τις αρχές και να την αποκρύψει: «Μου ζήτησε αν ποτέ με ρωτήσει η Αστυνομία για την σχέση μας να την αρνηθώ». Ο άνδρας φαίνεται να είχε σκεφτεί τα πάντα και να είχε οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο του σε περίπτωση που ο κλοιός στένευε.
Πηγή: protothema.gr

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ