Πως βρήκε νεκρό τον Βγενόπουλο η κόρη του -Σκοτεινός πόλεμος για την περιουσία

Πως βρήκε νεκρό τον Βγενόπουλο η κόρη του -Σκοτεινός πόλεμος για την περιουσία

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στις 5 του περασμένου Νοέμβρη ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος έφυγε από την ζωή. Αιτία θανάτου, ανακοπή καρδίας. Όλα έγιναν αστραπιαία. Το λακωνικό ανακοινωθέν του θανάτου εκδόθηκε από την κλινική ομίλου συμφερόντων του, την πολυκλινική Υγεία. Η κηδεία, λίγα 24ωρα μετά, θυμίζει αμερικάνικη ταινία.

Οι παπαράτσι που καραδοκούσαν για ένα πλάνο, έβγαλαν σχεδόν πανομοιότυπα. Δεν μπορούσαν διαφορετικά, μια και οι εντολές της οικογένειας ήταν ρητές, σε κλειστό κύκλο και με κλειστό φέρετρο οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, ο ισχυρός άνδρας της MIG που απασχόλησε όσο λίγοι ελληνικά αλλά και κυπριακά δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν 63 ετών. Διέμενε στην Εκάλη στην οδό Πάρνηθας σε μια πολυτελέστατη οικία. Είχε δυο παιδιά, τον Φίλιππο 22 ετών από τον πρώτο του γάμο με Ρουμάνα και την 17χρονη Μελίνα που απέκτησε από την σχέση του με την Βρετανίδα Τζιλ Μπεντ. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μπορεί να μην είχε αναγνωρίσει την 18χρονη Αλεξάνδρα η οποία είναι η κόρη της τελευταίας συζύγου του Ρίτας Σουβατζόγλου, ωστόσο διατηρούσε αρκετά καλές σχέσεις με την 18χρονη φοιτήτρια ιατρικής λόγω του ότι ήταν και σε κοντινές ηλικίες με τα άλλα δυο του παιδιά, τα οποία προόριζε ως διαδόχους του στις επιχειρήσεις του.

Τις άγνωστες πτυχές της ζωής του επιχειρηματία που κυνηγούσε η ελληνική και η κυπριακή δικαιοσύνη ειδικότερα μετά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, αποκαλύπτει στην έντυπη έκδοση της Κυριακής, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στην εφημερίδα αναφέρονται μεταξύ άλλων μαρτυρίες φίλων της οικογενείας που κάνουν λόγο για έναν ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ της συζύγου του Βγενόπουλου και των παιδιών του από προηγούμενους γάμους με φόντο τι άλλο την περιουσία που δεν είναι τόσο αμύθητη, όσο φαντάζονταν όλοι, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν στο Πρώτο Θέμα άνθρωποι του φιλικού κύκλου του Βγενόπουλου.

Το βράδυ που έφυγε ο Βγενόπουλος
Τον Ανδρέα Βγενόπουλο εντόπισε νεκρό στην καρέκλα του, η κόρη του Μελίνα η οποία εκείνες τις μέρες φιλοξενείτο στο σπίτι του πατέρα της. Δεν την πήρε σύμφωνα με το δημοσίευμα τηλέφωνο το βράδυ, όπως συνήθιζε και όταν αυτή επέστρεψε από νυχτερινή έξοδο βρήκε τον πατέρα της νεκρό. Αφού κυριεύτηκε από πανικό έτρεξε στην κρεβατοκάμαρα όπου ήταν η σύζυγος του Βγενόπουλου.

Ακολούθως ενημέρωσε τον ετεροθαλή αδελφό της Φίλιππο και μαζί οδηγήθηκαν στην «Υγεία» όπου και επιβεβαίωσαν τον θάνατο του πατέρα τους.

Το σαφάρι της περιουσίας
Ακολούθησε ένας σκοτεινός πόλεμος στην συνέχεια. Κι ενώ ο γιος του Φίλιππος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του πατέρα του, δεν τα κατάφερε. Η Αλεξάνδρα – Ρίτα Σοβατζόγλου είχε αλλάξει κλειδαριές. Τότε ήταν που είπε σε αυτόν και την ετεροθαλή αδελφή του, «Τι ψάχνετε; Ό,τι και να ψάχνετε δεν θα βρείτε απολύτως τίποτα. Δεν το ξέρετε; Ο πατέρας σας πέθανε φτωχός αφήνοντας πίσω του μόνο χρέη».

Ο Φίλιππος ο οποίος έχει σπουδάσει ναυτιλιακά στην Αμερική προοριζόταν από τον πατέρα του ως διάδοχος στις εταιρείες. Ο Βγενόπουλος διέθετε σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 50% της ναυτιλιακής Bariba την οποία προόριζε για τον Φίλιππο. Ο 22χρονος μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας, ζητά να ενημερωθεί από την Σουβατζόγλου για τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα του. Ο 22χρονος έχει κάθε δικαίωμα να ενημερωθεί για την περιουσία ή ακόμα και για τα χρέη του αποθανόντα πατέρα του. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ετεροθαλής αδελφή του Μελίνα, που ζητεί επίσης ενημέρωση μέσω του δικηγόρου της.
Πηγή: sigmalive

ΚΛΕΙΣΙΜΟ