Πως να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου & να μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι!

Πως να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου & να μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι!
Yoga sunset

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου το τι θα πει ο κόσμος απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Πόσο μάλλον τις γυναίκες που σίγουρα θα κριθούν για το τι φοράνε, το στυλ τους, το περπάτημα τους και η λίστα δεν τελειώνει. Αυτό, όμως, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση άπειρων ανασφαλειών και κόμπλεξ.

Αναρωτιέσαι πως να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου και να μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό που θα σε κάνουν να αγαπήσεις και πάλι τον εαυτό σου. Πες όχι σε ό,τι κακόβουλο υπάρχει και περπάτα στο δρόμο με την αυτοπεποίθηση που σου αρμόζει.

Γιατί να μην σε νοιάζουν τι λένε οι άλλοι

  1. Σε “κρατάει” πίσω. Κλείσε τα αυτιά και προχώρα μπροστά. Μόνο έτσι θα τα καταφέρεις. Αν ακούς τους άλλους μια ζωή θα κάνεις ένα βήμα μπρος και άλλα 10 πίσω. Άκου, αξιολόγησε, κράτα ότι σου χρειάζεται και πέτα τις κακεντρέχειες.
  2. Καταστρέφεις την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι στα λένε για το “καλό” σου. Μπούρδες! Αν θέλανε το καλό σου θα σε αποδέχονταν για αυτό που είσαι, θα στο έλεγαν μια φορά σαν συμβουλή και αυτό είναι όλο. Η αλλαγή είναι κάτι που θα πρέπει να θέλεις να κάνεις εσύ για σένα. Όχι γιατί στο λένε οι άλλοι. Αν είσαι εντάξει και νιώθεις αυτοπεποίθηση, μείνε όπως είσαι.
  3. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σου. Και για αυτό το λόγο δεν έχουν καμιά θέση να σε κρίνουν. Όσο καλά και να σε ξέρει κάποιος, με όσες λεπτομέρειες και αν ξέρει τη ζωή σου, πάλι δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Μόνο εσύ ξέρεις και νιώθεις αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σου και άρα μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις τι είναι σωστό και τι όχι.
  4. Οι περισσότεροι δε νοιάζονται όσο πιστεύεις. Μπορεί να μην είναι ωραίο να το ακούς αλλά ο περισσότερος κόσμος νοιάζεται για το θεαθήναι. Οι περισσότεροι από πίσω κοιτάνε την πάρτη τους. Οπότε αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να ξεβολευτεί για να σε βοηθήσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νοιαστείς για το τι θα σου πει.
  5. Η γνώμη τους δε μετράει. Αν δεν προέρχεται από κάποιον πολύ, πολύ κοντινό σου άνθρωπο, τότε πραγματικά η γνώμη κάποιου τρίτου είναι αχρείαστη. Όλοι στις μέρες μας έχουν γνώμη και άποψη για τα πάντα- ακόμα και για όσα δεν τους αφορούν. Μην τους αφήνεις να σε δηλητηριάζουν.
  6. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Πολύ σημαντικό ρόλο. Σε αυτό θα χρειαστείς τη βοήθεια δυο λατρεμένων φίλων. Του μπαινάκη και το βγαινάκη. Μπορεί να ακούς τα μύρια και για αυτό να διπλό- τριπλό σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Ας πουν ό,τι θέλουν εφόσον δεν έχουν κάτι καλύτερο να ασχοληθούν. Σταμάτα να σκέφτεσαι τους άλλους και νιώσε άνετα με το πετσί σου!
  7. Θέσε τα δικά σου standards. Μην αφήνεις τους άλλους να σου λένε τι σου πάει και τι όχι. Αν πρέπει να παχύνεις ή να αδυνατίσεις. Όχι! Το τι χρειάζεσαι εσύ και ποια είναι τα δικά σου standards για να είσαι καλά με τον εαυτό σου τα ξέρεις εσύ. Αν δεν τα ξέρεις κάτσε κάτω και σκέψου. Μόλις τα βρεις, θέσε τους στόχους σου.
  8. Φρόντισε για την υγεία και την ευτυχία σου. Είναι σημαντικό να φροντίζεις να είσαι υγιής. Σωματικά γιατί προσφέρει στην αυτοπεποίθηση σου και ψυχικά γιατί συμβάλει στην ευτυχία σου. Τα κιλά είναι ένας αριθμός, οι ατέλειες είναι απλά για τα κόμπλεξ. Φρόντισε για την υγεία σου και από εκεί και ύστερα όλα θα είναι καλύτερα.
  9. Είσαι μοναδική. Πίστεψε το! Ακόμα και αν δεν είσαι η πιο όμορφη ή η πιο έξυπνη στον κόσμο, είσαι μοναδική. Άλλωστε η ομορφιά είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και το πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου είναι σίγουρα σε σύγκριση με άλλες γυναίκες. Η ομορφιά σου- τόσο εξωτερική όσο και ψυχική- είναι μοναδική και σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει άλλη σαν και εσένα. Πίστεψε το! Αγάπησε το!

10. Κάνε πράγματα για εσένα. Μαθαίνοντας να κάνεις πράγματα για σένα, μαθαίνεις σιγά, σιγά να πιστεύεις όλο και περισσότερο στον εαυτό σου. Πάρε 10 λεπτά και κάνε κάτι που σου αρέσει και αγαπάς. Αν έχεις τον χρόνο αφιέρωσε ολόκληρη μέρα ή και απόγευμα.

Πηγή: ediva.gr