Πώς να επιλέξεις το άρωμα που θα σε συνοδεύει μια ζωή!

Πώς να επιλέξεις το άρωμα που θα σε συνοδεύει μια ζωή!

Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον, είχε πει η Coco Chanel και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε με τη μεγάλη κυρία της μόδας και της θηλυκότητας. Άλλοτε πικάντικο ή ξυλώδες, φρουτώδες ή λουλουδένιο, σέξι ή ανάλαφρο και νεανικό, κάθε άρωμα κλείνει μέσα του τις δικές του μοναδικές νότες, περικλείοντας τη γυναίκα με ένα μυστήριο που την κάνει πιο σαγηνευτική από ποτέ. Πώς μπορούμε όμως να διαλέξουμε εκείνο που θα εναρμονιστεί με τη φυσική μας μυρωδιά και θα την απογειώσει; Ο σχεδιαστής αρωμάτων Tom Daxon μας μαθαίνει όλα τα μυστικά.

Η πρώτη εντύπωση μετράει
“Πέρα από το προφανές “Μου αρέσει ο τρόπος που μυρίζει;” και “Μπορώ να με φανταστώ να το φοράω;”, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι κάποια αρώματα ενώ μυρίζουν ωραία αρχικά στη συνέχεια αυτό αλλάζει. Φρόντισε να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις”

Μην το σκέφτεσαι πολύ
“Οι πωλήτριες λογικά δεν έχουν καλύτερη όσφρηση από εσένα. Είναι απλά καλύτερα εκπαιδευμένες για να αναγνωρίζουν τα συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι αναγκαίο να ανησυχείς για το πόσο καλά μπορείς να μυρίσεις ένα άρωμα. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι εάν σου αρέσει ή όχι. Η απλότητα του σκοπού των αρωμάτων-να μυρίζουν όμορφα-είναι το μεγαλύτερο ατού τους”.

Μην ξεχνάς τα προϊόντα περιποίησης σώματος που χρησιμοποιείς
“Τις ημέρες που δοκιμάζω αρώματα, έχω την τάση να μην χρησιμοποιώ έντονα αφρόλουτρα, λοσιόν ή αποσμητικά, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε. Φρόντισε να βρεις κάποιο που να συνδυάζεται όμορφα με τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά”.

Μην το κουράσεις πολύ
“Όταν ψάχνεις άρωμα, η μύτη σου μπορεί να κουραστεί. Σταμάτησε μόλις αρχίσεις να βαριέσαι ή μόλις όλα αρχίζουν να μυρίζουν το ίδιο”.

Μην βιάζεσαι
“Λένε ότι οι κόκκοι καφέ μπορούν να “καθαρίσουν την παλέτα” της μύτης σου, αλλά προσωπικά εγώ τότε μυρίζω μόνο καφέ! Μεταξύ αρωμάτων, βγες λίγο έξω και πάρε καθαρό αέρα. Διαφορετικά αν διαρκώς μυρίζεις αρώματα η μύτη σου απλά θα μπερδευτεί.”

Έξτρα συμβουλή:
“Πρώτα χρησιμοποίησε τα ειδικά χαρτάκια στο κατάστημα για να δεις εάν σου αρέσει το άρωμα. Στη συνέχεια, ψέκασέ το στην επιδερμίδα σου. Εάν δοκιμάζεις πολλά, ψέκασε το καθένα σε μικρά σημεία στα χέρια σου. Εάν δοκιμάζεις μόνο ένα, ψέκασέ το στο λαιμό και τους καρπούς σου”.

Πηγή: marieclaire.gr