7 ρούχα που δεν κολακεύουν κανέναν σωματότυπο!

7 ρούχα που δεν κολακεύουν κανέναν σωματότυπο!

Είναι «χρέος» κάθε ρούχου να κολακεύει το σώμα της γυναίκας που το φοράει; Όχι. Μπορεί ένα ρούχο να είναι όμορφο χωρίς να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό; Φυσικά. Με τον ίδιο τρόπο που μια γυναίκα, ενδέχεται να αδιαφορεί για το αν αναδεικνύονται ή όχι οι καμπύλες της ή αν τονίζεται το ύψος η μέση ή το στήθος της, μπορεί και να επιθυμεί να φορέσει κάτι που θα βελτιώνει την εικόνα της.

Μία απ’ τις κατακτήσεις της εποχής μας είναι το δικαίωμα στο «φοράω ό,τι με βολεύει». Αν, ωστόσο, αναρωτιέστε ποια ρούχα λειτουργούν… αντικολακευτικά ακόμη και για τις τελειότερες σιλουέτες, τότε ιδού:

Κοντά παντελόνια «καμπάνα»
Οι «καμπάνες» με μήκος κοντύτερο απ’ το ύψος των αστραγάλων, κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο κοντά και δίνουν την αίσθηση ότι το σώμα είναι… τριγωνικό. Αν θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτόν τον τύπο κοντού παντελονιού, προτιμήστε τα παντελόνια 7/8 που επιμηκύνουν τα πόδια και κάνουν το σώμα να δείχνει πιο ψιλόλιγνο.

Φορέματα χωρίς «καθαρή» γραμμή
Όσο βολικά κι αν είναι τα φαρδιά φορέματα, δεν αναδεικνύουν τις καμπύλες και τα δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος. Προσθέτουν έξτρα όγκο στη σιλουέτα και κάνουν το σώμα να μοιάζει παχύτερο και «μονοκόμματο». Προτιμήστε φορέματα που τονίζουν τη μέση, αναδεικνύοντας τόσο τον κορμό όσο και τα πόδια σας.

Παντελόνια με κάθετες ρίγες
Τα παντελόνια με κάθετες ρίγες είναι ένα απ’ τα «δυσκολότερα» κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας. Οι κάθετες ρίγες, θα προσθέσουν όγκο στην περιοχή των γλουτών και των γοφών. Αν θέλετε να φορέσετε κάτι που θα ξεχωρίζει, προτιμήστε να δώσετε έμφαση στο επάνω μέρος του σώματος ή επιλέξτε ένα παντελόνι με μικρά prints.

Ρούχα που… λαμπυρίζουν
Ενώ τα ρούχα με μεταλιζέ/στραφταλιζέ λεπτομέρειες, όπως μικρά τρουκς, μπορεί να είναι στιλάτα και νεανικά, η γραμμή που τα χωρίζει απ’ το κιτς είναι λεπτή. Μια μπλούζα που λαμπυρίζει, μπορεί να κάνει οποιαδήποτε γυναίκα να μοιάζει με πολεμιστή στριμωγμένο στην πανοπλία του. Ταυτόχρονα, ενέχει τον κίνδυνο να προσθέσει περιττά κιλά στη σιλουέτα σας.

(Πολύ) έντονα ξεβαμμένα τζιν
Η αγορά είναι γεμάτη με ξεβαμμένα τζίν, ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις που θα δημιουργήσουν εφέ αυξημένου όγκου στους γλουτούς και τους γοφούς.

Παντελόνια με μεγάλα prints…
Τα παντελόνια με prints μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε λουκ πιο «φρέσκο» και να σπάσουν ευχάριστα τη μονοχρωμία. Ωστόσο, τα μεγάλα prints «σπάνε» τις αναλογίες του σώματος και προσθέτουν όγκο στο κάτω μέρος. Προτιμήστε παντελόνια ή κολάν μονόχρωμα με χρωματιστές λεπτομέρειες, που θα αναδείξουν το στιλ σας χωρίς να επιβαρύνουν τη σιλουέτα σας.

…και μπλούζες με μεγάλα prints
Aντίστοιχα, τα πολύ μεγάλα σχέδια στις μπλούζες δείχνουν τις περισσότερες γυναίκες πιο ευσώμες απ’ ό,τι πραγματικά είναι, κάνοντας το σώμα τους να μοιάζει πιο «τετραγωνισμένο». Είναι προτιμότερο, να επιλέγετε μπλούζες μονόχρωμες με έντονους γιακάδες ή με χρωματιστές λεπτομέρειες στα μανίκια ή την περιοχή της ζώνης, που θα αφαιρέσουν κιλά απ’ τη μέση.

Πηγή: mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ