Με ειδική πτήση μεταφέρεται στην Ινδία για χειρουργείο η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο!

Με ειδική πτήση μεταφέρεται στην Ινδία για χειρουργείο η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο!

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για την 36χρονη Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ, την πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, που πάσχει από ελεφαντίαση και εκτιμάται ότι ζυγίζει μισό τόνο.   Η Αιγύπτια πρόκειται να μεταφερθεί με ειδικά διαμορφωμένη πτήση στην Ινδία, όπου θα υποβληθεί σε μία κρίσιμης σημασίας χειρουργική επέμβαση ώστε να χάσει βάρος.

Όταν η ιστορία της Έμαν έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, ο Ινδός γιατρός Μουφάζαλ Λακνταουάλα συγκινήθηκε και προσφέρθηκε να την χειρουργήσει δωρεάν.  «Για να την προετοιμάσουμε για την πτήση, μια ομάδα γιατρών βρίσκεται στην Αίγυπτο εδώ και δέκα ημέρες ώστε να ελέγξει τις συνθήκες του ταξιδιού», ανέφερε ο γιατρός.

Η 36χρονη γυναίκα χρειάζεται κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια, καθώς λόγω της κατάστασής της παρουσιάζει πολλές επιπλοκές. Ήταν αδύνατον όμως να ταξιδέψει στην Ινδία επειδή οι αεροπορικές εταιρείες, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της, αρνούνταν να την μεταφέρουν.

«Είναι μια ασθενής υψηλού κινδύνου που αδυνατεί να κινηθεί ή να βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια», εξήγησε ο χειρουργός.

Αν το βάρος της επιβεβαιωθεί, τότε η Έμαν θα είναι η πιο βαριά εν ζωή γυναίκα στον κόσμο. Το ρεκόρ σήμερα ανήκει στην Αμερικανίδα Πολίν Πότερ που το 2011 ζύγιζε 291 κιλά.