5 λάθη που μάλλον κάνετε όταν ετοιμάζετε γλυκά!

5 λάθη που μάλλον κάνετε όταν ετοιμάζετε γλυκά!

Εάν σας αρέσει να ψήνετε γλυκά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ζήσει και αποτυχίες, όπως το να σας κάηκαν τα μπισκότα σοκολάτας ή το μισό κέικ σας να έμεινε κολλημένο στη φόρμα.

Μην ανησυχείτε, έχει συμβεί σε όλους μας και έτσι είναι που μάθαμε. Επειδή όμως οι ειδικοί πάντα μπορούν να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο, το PureWow μίλησε με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin ζαχαροπλάστη Ryan Butler, ιδιοκτήτη του περίφημου ζαχαροπλαστείου Butler στο Μπρούκλιν και ζήτησε τις συμβουλές του.

Να λοιπόν τι κάνετε λάθος όταν ετοιμάζετε γλυκά:

Δεν δίνετε σημασία στη θερμοκρασία των υλικών
Είναι σημαντικό, ειδικά εάν η συνταγή σας περιέχει αυγά, βούτυρο και γάλα. Μερικές φορές πρέπει να είναι κρύα, ενώ άλλες φορές σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλογα με το τι ετοιμάζετε. Εάν λοιπόν όντως η θερμοκρασία των υλικών παίζει ρόλο, η συνταγή θα το τονίζει. Εσείς απλώς ακολουθήστε την!

Βάζετε τις ποσότητες στην τύχη
Ούτε και οι επαγγελματίες σεφ δεν βάζουν τις ποσότητες με το μάτι, ειδικά όταν μιλάμε για γλυκά. Προμηθευτείτε δοσομετρητές υλικών έτσι ώστε να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Παραβλέπετε μερικά βήματα της συνταγής
Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι μας βλέπουμε μερικά βήμα σε μία συνταγή ως προαιρετικά, όπως το κοσκίνισμα των υλικών για παράδειγμα. Υπάρχει όμως σοβαρός λόγος που μας ζητείται να γίνει αυτό, όπως δηλαδή ότι το αλεύρι θα σβολιάσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Το βάζετε στον φούρνο και το αφήνετε έτσι
Καθώς ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να αλλάζετε πλευρά σε ό,τι ψήνετε. Έτσι θα αποφύγετε την απογοητευτική εικόνα όπου η μία πλευρά είναι καμμένη και άλλη μισοψημένη.

Δεν κάνετε τα σωστά ψώνια
Ίσως τελικά τα λάθη αρχίζουν πριν καν μπείτε στην κουζίνα σας. Είναι σημαντικό να δώσετε σημασία σε όσα λέει η συνταγή και αγοράζετε τα σωστά υλικά. Υπάρχει λόγος που προτείνεται ένα συγκεκριμένο είδος αλευριού ή ζάχαρης. Για αυτό, μην κάνετε του κεφαλιού σας!
Πηγή:huffingtonpost.gr