Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγόρι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»

Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγόρι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα: Το αγόρι που οι γονείς του άφησαν να πεθάνει γιατί νόμιζαν ότι ήταν μάγος, στην πρώτη του μέρα στο σχολείο.

Πριν από ένα χρόνο, η εικόνα ενός «στοιχειωμένου» αγοριού από τη Νιγηρία το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος και το είχαν αφήσει να τριγυρνά στους δρόμους γυμνό, αποστεωμένο και αφυδατωμένο προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγόρι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»
Μια φωτογραφία που στοίχειωσε το μυαλό μας, και χαράχτηκε στη μνήμη μας ως μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες του 2016.

Ηταν στις 30 Ιανουαρίου του 2016 όταν μια γυναίκα από τη Δανία, η φιλάνθρωπος Anja Ringgren Loven, έβαλε τέλος στο μαρτύριο αυτού του παιδιού που έμοιαζε με αγρίμι, πλησιάζοντάς το και δίνοντάς του νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της και λίγα μπισκότα. Από τότε ανέλαβε προσωπικά την ανάρρωσή του και το ξανάφερε στη ζωή.

Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγόρι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»
Ζούσε στους δρόμους για 8 ολόκληρους μήνες. Όσο συγκλονιστική είναι η ιστορία του 3χρονου αγοριού, το οποίο εξορίστηκε από το σπίτι του και έζησε στους δρόμους σαν ζώο για οκτώ ολόκληρους μήνες τρώγοντας αποφάγια, πολλαπλάσια συγκλονιστικό είναι το πείσμα του να επιβιώσει σε συνθήκες που είναι σχεδόν αδύνατον να ζήσει άνθρωπος. Πόσο μάλλον ένα τόσο μικρό παιδί.

Χάρις στην ευαισθησία της Loven και κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, η ζωή αυτού του παιδιού σώθηκε και η εξέλιξη της υγείας του είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε 12 μήνες, αυτό το «αγρίμι» μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο αγόρι, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.

Πρώτη μέρα στο σχολείο
Αυτή την εβδομάδα ο Hope ξεκίνησε το σχολείο, επιδεικνύοντας τη θαυματουργή ανάρρωσή του μετά από μόλις ένα χρόνο στη φροντίδα της Anja Ringgren Loven και της ομάδας της.  Η Loven, η οποία ζει στη Νιγηρία για αρκετά χρόνια παλεύοντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των ανθρώπων, μοιράστηκε μια νέα συγκινητική φωτογραφία από την πρώτη μέρα του Hope στο σχολείο.

Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στην τεράστια βελτίωση της υγείας του αγοριού, η Loven επανέλαβε την ίδια σοκαριστική εικόνα δίνοντας ξανά νερό στο μικρό αγόρι όπως τότε, όμως σήμερα αυτό το «αγρίμι» έχει δώσει τη θέση του σε ένα όμορφο και υγιέστατο παιδάκι (και η ίδια έχει διαφορετικά μαλλιά).

Μια εικόνα που προκάλεσε δάκρυα και συγκίνηση σε εκατομμύρια ανθρώπους μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα και ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα.

Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγόρι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»

Η Loven έγραψε για αυτή την εικόνα:
«Στις 30 Ιανουαρίου του 2016 βρέθηκα σε μια αποστολή διάσωσης με την ομάδα μας. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral. Πλέον πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε το νεαρό αγόρι που το όνομά του είναι συνώνυμο της ελπίδας. Αυτή την εβδομάδα, ο Hope ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο».
Πηγή: thetoc.gr