Η νέα «μάχη» του Χιου Τζάκμαν με τον καρκίνο του δέρματος

Η νέα «μάχη» του Χιου Τζάκμαν με τον καρκίνο του δέρματος

Για ακόμη μία φορά υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης καρκινώματος από το δέρμα ο διάσημος ηθοποιός Χιου Τζάκμαν. Με μια ακόμη ανάρτηση στο Instagram, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Με έναν επίδεσμο στη μύτη, ο ηθοποιός πόζαρε για μία selfie και έστειλε το μήνυμά του. «Αλλο ένα βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Χάρη στους συχνούς ελέγχους και τους εκπληκτικούς γιατρούς, όλα είναι καλά», έγραψε ο Τζάκμαν, προσθέτοντας ότι «δείχνει καλύτερα με τον επίδεσμο παρά χωρίς αυτόν». Και με ένα hashtag προέτρεψε τον κόσμο να φορά αντηλιακό.

Η νέα «μάχη» του Χιου Τζάκμαν με τον καρκίνο του δέρματος
Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά αφαίρεση βασικοκυτταρικού καρκινώματος στην οποία υποβλήθηκε ο Αυστραλός ηθοποιός, από το 2013.

Tο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, που παρουσιάζεται στο 90% και πλέον των ασθενών με καρκίνο του δέρματος. Τέτοιου είδους καρκινώματα σπάνια κάνουν μεταστάσεις, ωστόσο εάν δεν αφαιρεθούν ενδέχεται να καταστρέψουν τον περιβάλλοντα μαλακό ιστό.