Εξαφάνισε το πασχαλινό φούσκωμα με 4 κινήσεις!

Εξαφάνισε το πασχαλινό φούσκωμα με 4 κινήσεις!

Mετά από μια εβδομάδα διατροφής με θαλασσινά αλλά και ψωμιά το… γλυκό ήρθε και έδεσε με την κραιπάλη. Η οποία, παρά το φούσκωμα που νιώθουμε οι περισσότεροι, μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες…  Ωστόσο, η πίεση στο στομάχι από το στενό τζιν είναι γεγονός.

Το καλό νέο είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Αν μιλάμε μάλιστα για το κλασικό φούσκωμα που μπορεί να νιώθει κάποιος όταν τρώει σχετικά απότομα και σχετικά βαριά φαγητά, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί και άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Επίσης, καλό νέο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια αυστηρή διατροφή. Οταν αποφασίσουμε ότι χορτάσαμε από τσουρέκια κουλουράκια και άλλες πασχαλινές λιχουδιές, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε λίγο σε τάξη τη διατροφή μας, να κάνουμε περισσότερα γεύματα και φυσικά να περιορίσουμε ζάχαρες και λιπαρά.

Οι παρακάτω τέσσερις μικρές κινήσεις είναι αρκετές για να έρθει το σώμα σου στην κατάσταση που ήταν πριν τις γιορτές.

Μικρά, συχνά γεύματα
Το ξέρεις και το ξέρω πως αυτό είναι το Νο1 μυστικό. Το σώμα σου δεν πρέπει να λιμοκτονεί,  με τα μικρά και συχνά γεύματα να διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα.  Ασε που έτσι δεν θα τσιμπολογάς από δω και από εκεί.

Σνακ τα σημαντικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υπέροχα και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου, αλλά πόσα να φας σε δεκατιανό και απογευματινό… τα βαριέσαι. Μια καλή εναλλακτική είναι να βάλεις στο μπλέντερ τα αγαπημένα σου φρούτα μαζί με λίγο γάλα και να φτιάξεις ένα λαχταριστό smoothie. Εάν πάλι δεν θες μπορείς να κόψεις αγγουράκια και καροτάκια σε στικς και να τα βουτήξεις σε γιαούρτι ή τυρί τύπου spread. Φυσικά, μην ξεχνάς πως υπάρχουν και οι ξηροί καρποί!

Άσε το αλκοόλ και τα γλυκά
Για ένα μικρό διάστημα μπορείς να κρατηθείς μακριά από την πολύ ζάχαρη, αντικαθιστώντας τις πάστες και τα προφιτερόλ, με μαύρη σοκολάτα. Παράλληλα, πες αντίο στο αλκοόλ και σε περίπτωση που θες να πιεις επέλεξε ένα ποτήρι κρασί.

Τρέξε, τρέξε, τρέξε
Το Πάσχα τελείωσε οπότε μπορείς να ξεκινήσεις ξανά τις δραστηριότητές σου και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, τηρώντας το πρόγραμμά σου. Εάν πάλι είσαι από εκείνες που δεν περνούν την πόρτα του γυμναστηρίου, τώρα που ο καιρός άνοιξε δεν έχεις δικαιολογία. Πηγαίνει για περίπατο!

Σε όλα αυτά μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας νερό.
Πηγή:bovary.gr