Ποιες ώρες μέσα στην ημέρα πρέπει να τρως για να μην παχύνεις!

Ποιες ώρες μέσα στην ημέρα πρέπει να τρως για να μην παχύνεις!

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και αν είσαι σε φάση να χάσεις λίγα κιλά πριν βγεις στην παραλία χωρίς να στερηθείς τίποτα από το καθημερινό διαιτολόγιο, μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα που δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οργανώσεις τα γεύματά σου και να προγραμματίσεις την κατανάλωσή τους σε διάστημα 8 ωρών. Αντί, λοιπόν, να μπεις σε διαδικασία να στερηθείς τροφές ή να αποκλείσεις διατροφικές ομάδες, μπορείς να καταναλώσεις τροφές της αρεσκείας σου εντός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου που έχεις θέσει.

Σύμφωνα με το New.com.au, δεν έχει τόση σημασία τι καταναλώνεις αλλά πότε. Μια μελέτη που διεξήχθη για το Cell Metabolism εδειξε ότι θα ήταν καλύτερο οι τροφές να καταναλώνονται σε διάστημα 8 ωρών μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα μπορείς να φας πρωινό στις 10πμ, μεσημεριανό περίπου στη 1 με 2 το μεσημέρι και βραδινό στις 6.

Το πείραμα που έγινε έδειξε ότι μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά, με μικρές μερίδες που καταναλώνονταν εντός του χρονικού ορίου των 8 ωρών μπορεί να αποτρέψει την πρόληψη βάρους και να ισορροπήσει τα επίπεδα ενέργειας.

Αντίθετα, η κατανάλωση μερίδων από το πρωί μέχρι το τέλος της ημέρας, ακανόνιστα και απρογραμμάτιστα δεν έφερε τα ίδια αποτελέσματα.

Πηγή: bovary.gr